В Русия разкриха любопитна клауза от трансфера на Али Соу


В Русия разкриха любопитна клауза от трансфера на Али Соу
Снимка: LAP.BG

2903 0

Споразумението между Ростов и ЦСКА за трансфера на нападателя Али Соу включва клауза за приспадане на процент към българския клуб при последваща препродажба на играча, разкрива руското издание metaratings.ru. ЦСКА ще получи 10% от печалбата на ростовчани, когато гамбийският футболист се премести в друг клуб.

В този случай печалбата ще бъде изчислена като разлика между сумата, похарчена от руския клуб за трансфера на Соу (0,5 милиона евро за шестмесечния наем + 3 милиона евро за закупуването на играча) и сумата, която Ростов ще получавате при продажба на нападателя.

Например, ако ростовците се разделят със Соу за 5 милиона евро, тогава разликата между сумите за покупка и продажба ще бъде 1,5 милиона евро, а ЦСКА ще получи 150 хиляди евро от този трансфер.

На 16 февруари Ростов обяви официално трансфера на 26-годишния нападател. В случай, че играч бъде взет за постоянно в края на шампионата, Соу ще подпише договор за 4 години. А какво каза Петър Занев за трансфера на Али Соу - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички