Петър Занев коментира трансфера на Али Соу в Русия


Петър Занев коментира трансфера на Али Соу в Русия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6645 0

Капитанът на ЦСКА Петър Занев, който е бивш играч на руския Амкар, коментира трансфера на Али Соу в Ростов. Занев говори в интервю за Metaratings.ru, като отбеляза, че Соу е много силен трансфер за Ростов и със сигурност ще помогне на отбора.

- Каква характеризира Али Соу, кой е той?

- Когато все още играех за Йенисей в Русия, един от съотборниците ми от Албания ми каза за него. Там Соу игра добре за Скендербеу. Когато се премести в ЦСКА, той веднага се присъедини към отбора и стана основен играч.

Али играе за отбора и е тип нападател, който създава шансове за себе си. Мисля, че той ще засили Ростов. В същото време Соу беше желан от клубове от Франция и Италия, но не можаха да се разберат. Плюс отбори от Китай и Египет, но човекът искаше да се опита в по-силно първенство, а не просто да играе за добри пари.

- На каква позиция играе той?

- При нас той често играеше като таран. Но според мен той може да играе като втори нападател. Има добро движение. Когато играхме 4-3-3, той беше единственият нападател. След това започнахме да играем с двама нападатели и му стана по-лесно в атака. Соу е много добър трансфер за Ростов.

- Какви са силните страни на Али?

- Играе добре с глава. Цялата ни игра беше фокусирана върху това да му помагаме да отбележи. Това оказва натиск върху нападателя, когато резултатът се очаква само от него. В Ростов има и други добри нападатели, които ще помогнат на Соу да се отвори.

- Африканските футболисти често имат труден темперамент и трудно се адаптират ...

- Въобще не става въпрос за Али. Той е добър човек. Друг положителен момент - когато не успее да отбележи в мач, той тренира двойно повече. Соу винаги работи на 100%, той е истински професионалист. Ходи на фитнес както преди, така и след тренировки.

- Как реагира Соу на двата гола срещу Рома?

- На следващия ден след това той тренира сякаш нищо от това не се е случило. В европейските купи като цяло му е по-лесно, защото в българското първенство се защитават повече и има по-малко пространства за нападателите.

- Има ли Соу някаква характерна черта, която го прави различен от другите?

- Той е обикновен човек, който е напълно отдаден на футбола. Соу е фокусиран върху кариерата си, което е много добре за него. В този смисъл той е правилно ориентиран.

- Соу игра в Италия в продължение на пет години...

- В Италия има голяма конкуренция. Играл е там още като млад. Аз също стигнах до Испания  като млад и ми беше трудно. Дайте му нужното време. Когато влязохме в Лига Европа, се видя, че може да носи отбора върху себе си.

По-лесно е да играе срещу силни отбори, отколкото срещу слаби. Защото силните ни позволяват да играем футбол. Тоест ще му бъде по-лесно срещу Спартак или Зенит, отколкото срещу отбори от дъното на класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички