Петима остават в ЦСКА, петима са под въпрос, а почти дузина са аут от "Българска армия"


Петима остават в ЦСКА, петима са под въпрос, а почти дузина са аут от "Българска армия"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6001 0

След разочароващия край на сезон 2021/22, на стадион "Българска армия" се готви голяма чистка през идното лято, съобщава "Sportal".

Твърди се, че петима футболисти на ЦСКА на този етап са сигурни в оставането си, други петима са под въпрос, а 10 играчи са "или с единия, или с двата крака аут" от "червения" клуб.

Оставащите

Сред тях са двама българи - Георги Йомов и Иван Турицов, а компания им правят Мено Кох, Юрген Матей, който получи тежка контузия през пролетта и Жорди Кайседо (вчера, 20 май, агентът на еквадореца отрече да има оферта от Острова).

Под въпрос

В този списък попада вратарят Димитър Евтимов, Тибо Вион, Жеферсон, Томас Лам и Маурисио Гарсес, като уточнението е, че е по-вероятно те да останат на "Армията" поне до началото на следващата кампания в родния футбол.

Напускащите

Тук се споменават имената на Брадли Мазику (за него вече се появи информация, че си е събрал багажа), Амос Юга, Жуниор Нзила, Греъм Кери, Яник Вилдсхут, Йоан Баи, Федерико Варела, Карло Мухар, Браян Морено, Густаво Бусато, Калоян Кръстев (по-вероятно е да бъде пратен под наем, а не продаден) и Ахмед Ахмедов.

*На този етап не е ясно какво ще се случи с национала на Люксембург Енес Махмутович, който акостира в България през зимата, но заради наложената от ФИФА забрана за картотекиране на играчи така и не успя да дебютира за ЦСКА.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички