Борис Галчев: Лудогорец взе мерки, ЦСКА не надгради и разочарова! Очаквам много от националите


Борис Галчев: Лудогорец взе мерки, ЦСКА не надгради и разочарова! Очаквам много от националите

2926 0

Един от любимците на феновете на ЦСКА - Борис Галчев, сподели очакванията си за новия сезон на българските тимове в евротурнирите и родното първенство. Пред "Новспорт" "Марадоната от Добринище" коментира и разочароващия сезон на "армейците", както и националния отбор.

"Трудно да се прогнозира. Лудогорец има традиции, средства и ще иска да играе отново в групите на Шампионска лига. Всички знаят как Лудогорец реагира, след като ги победихме в края на първия полусезон и скъсихме разликата само до две точки. Взеха мерки и станаха шампиони, което беше напълно заслужено", коментира бившият халф.

"Един отбор се определя до голяма степен от участието си в Европа. Сумите са големи за влизане в тези турнири, което позволява да се вземат по-скъпи играчи, вместо единствено свободни агенти. Едно влизане в Лига Европа или Лигата на конференциите е много важно за всички български клубове.

Конкуренцията ражда качеството. Всеки иска да наблюдава хубави мачове като финала, всеки иска да гледа силни отбори. Не искам да коментирам Левски, защото мнението ми е изцяло фенско.

Неприятно ме изненада представянето на ЦСКА през втория полусезон. Мислех, че ще се надгради над първия полусезон. Трансферите не се оказаха сполучливи. Другото не е голяма изненада - Лудогорец стана шампион, ЦСКА е втори. Нищо ново", допълни сърцатият халф.

Галчев бе попитан относно нововъведението в българския футбол, с което повече клубове, ще имат шанса да се състезават на най-високо ниво. Както вече стана ясно от новия сезон в Първа лига ще се борят 16 отбори вместо досегашните 14.

"Това е добро решение, но клубовете трябва да покриват условия. Всички те трябва да имат стадион и база. Последните години имаше доста тимове, които играят на "Васил Левски". Всеки, който влиза в А група, трябва да покрива определени условия. Септември има собствен стадион, но не знам какво е положението там.

Мисля, че е трагично. Господин Чандъров говореше доста пъти за този стадион, имаше и план за реконструкцията му. Мисля, че клубът напълно заслужава да играе в елита. Виждате колко млади играчи са излезли от тази школа. С оглед на продукцията, този тим заслужава мястото си.

Бившият футболист на Септември (София) изрази надеждите си клубът да продължи да налага млади български таланти. Във връзка с това той коментира и очакванията си за предстоящия двубой на националите срещу Северна Македония.

"Всички се надяваме това да стане. Крайно време е вече да се обръща повече внимание на българските играчи. Славия прави това, Черно море също разчита на доста момчета от школата. Мисля, че Берое ще последва този пример с оглед на настоящата реалност там. Пирин Благоевград, Септември, Спартак Варна, Етър, дай Боже и Миньор Перник да влезе. Ще е интересно при всички положения.

Очакванията са ми високи за мача. При Ясен Петров има израстване, но трябва да го разберем и него - няма голям избор от футболисти. Тази година мисля, че дори подобрихме рекорда за брой чужденци в efbet Лига.

Виждате какви футболисти имат, къде играят те. Вижте и националния им стадион - игра се финал на Лига Европа. Хората работят, налагат собствени кадри. Играчите, които сега са в мъжкия национален отбор, бяха на европейско до 21-годишна възраст преди време. Там следват политиката си и постигат резултати", завърши той.

Още от интервюто на Боби Галчев, в което той разкритикува силно отбора на ЦСКА, вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички