Пената: Играчите трябва да знаят, че срещу Левски няма да е тренировка или мачле


Пената: Играчите трябва да знаят, че срещу Левски няма да е тренировка или мачле
Снимка: БГНЕС

1313 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев изрази надежда, че отборът ще оцени правилно сериозността на мача, който им предстои в събота, 15 февруари. На старта на пролетния полусезон "червените" се изправят срещу Левски, и то след зимна подготовка, в която не успяха да вкарат нито един гол.

"Най-важното е, че първият мач е сериозен. Мисля, че играчите и треньорите знаят срещу кой отбор се изправят. Футболистите трябва да защитят емблемата, ръководството и най-вече себе си. Нужно е да изпълнят това, което им се дава като задачи, а нека да добавят и по нещо от себе си. Да се съобразят с името на съперника, защото дербито в събота няма да е тренировка или мачле на махленската улица", коментира легендарният треньор пред "Тема спорт".

"Трябва да спрем да коментираме какво е било досега. Няма вариант да върнем контролите и да вкараме десет гола в тях, нито пък можем да си върнем загубените точки през есента. Каквото било – било. Тези сухи периоди ги има и при най-добрите отбори и футболисти. Дали ще е ЦСКА, дали Барса, дали Интер – навсякъде е едно и също. Тези на терена трябва да търсят най-доброто от всяка ситуация. Защото после, ако не успеят да вкарат, ще ги сравняват със счупени рейсове, със счупени трамваи, как не можели да завиват и така нататък. Тези, които правят пропуски, ги скъсват от критики, все едно работят на пет места едновременно и всеки е недоволен от тях. Не бива да е така", допълни ексцентричният Пенев. А какво сподели за предстоящия двубой легендата на Левски Наско Сираков вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички