Паро: Чужденците ще са големият проблем пред Любо


Паро: Чужденците ще са големият проблем пред Любо

1280 0

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира назначението на Любослав Пенев за нов старши треньор на тима пред "Меридиан мач".

Ситуацията в ЦСКА сега е много по-различна от предишния път, когато Любо Пенев бе треньор. Той винаги се стреми да бъде перфектен в работата си. Затова мисля, че той е точният човек за ЦСКА. Знам, че в спортно-техническо отношение той ще си свърши работата. Каквото е необходимо, той ще го направи и ще подготви отлично отбора.

Най-големият му проблем обаче ще бъде да се справи с психиката на чужденците. А тя е такава, че не си ли взимат парите навреме, каквото и да им говориш, си загубен. Знам го това много добре, защото и аз като треньор съм бил в такава ситуация.

Преди проблемът на Любо Пенев бе, че тогавашното ръководството се опитваше да му се бърка в работата. Нещо, което той никак не обича и не би позволил. Мисля, че сега с настоящото ръководство такъв проблем няма да има.

Самото ръководство обаче трябва да разреши проблема с парите. А според мен е много трудно един или двама души да се справят с него, ако не са много богати. Ще трябва помощ отвън. Освен да се разчита на парите на собственика, нужно е да се намери и силен спонсор, който да му помага за издръжката.

Според мен Любо Пенев има сили да класира ЦСКА в Европа. Това е реалната цел, която може да се постави пред него. С наличния потенциал това никак не е невъзможно. Все пак същият отбор дълго време през сезона беше дори на първо място в първенството и не виждам защо сега да не завърши поне на трето.

Освен способностите на Любо, за които вече казах, че той си ги има, за да успее, ще пoмогне и самата смяна на треньора. Знаете, че при такива ситуации винаги отборите тръгват нагоре. И сега очаквам да успее да вдигне настроението на футболистите и да изстиска максимума от техния потенциал.

За по-далечно бъдеще ми е трудно да прогнозирам каква ще стане, докато положението клуба поне малко не се изясни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички