Изгонени от Пенев: Любо ще вдигне ЦСКА


Изгонени от Пенев: Любо ще вдигне ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1724 0

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев е известен с крутите мерки, които прилага в работата си. При предишния си престой на "Армията" Ел Голеадор прогони 13 играчи, един от тях бе нападателят Евгени Йорданов. Той обаче не се сърди на специалиста, а му вещае светло бъдеще в клуба.

Йорданов, който се засече с Пенев по време на първия му престой в клуба, е убеден, че той ще вдигне тима и ще го класира в евротурнирите.

"Аз не играх много време при Любослав Пенев. Но той е човек, който не се нуждае от коментар. В този труден за отбора момент при всички положения Любо ще подейства положително най-вече психологически", каза Йорданов пред "България Днес".

"Не мога да кажа, че Галин Иванов не се справи, просто застана на поста в неподходящ момент. Проблемите в ЦСКА не са от 1-2 дни или от година. За мен Стойчо Младенов е най-успешният треньор на "армейците" в последно време. Щом е преценил да си тръгне, значи е правилно. За него лоша дума не мога да кажа, той ме взе в ЦСКА", откровен е Евгени.

"Не съм обиден на Любо, че ме изгони, така е преценил. Нещата тръгнаха още преди той да дойде. Неговият чичо прецени да не ме вземе за зимната подготовка и останах тук с дублиращия отбор. При Любо бях в заварено положение. Сигурен съм, че той ще вкара тима в Европа. Все пак съставът е същият от есента", добави роденият в Кюстендил играч. За трите си престоя в ЦСКА той има 24 гола. Йорданов призна, че засега е далеч от футбола.

"В момента съм на кръстопът. Завършил съм право и си търся работа. Преди няколко години бях убеден, че не искам да се връщам във футбола, но сега вече се замислям", каза още нападателят.

Футболистът на Локомотив (София) Йордан Тодоров, който бе изгонен от Любо през 2009 г., след 0:2 от Литекс, също не таи лоши чувства към него.

"За Любо Пенев мога да кажа само хубави думи. Изключителен професионалист. Със сигурност много ще помогне на отбора. От все сърце му желая да върне ЦСКА там, където му е мястото. Любо има качествата да го направи, притежава силен характер. Нека първо да започне да работи, да бъде жив и здрав. Знаете, че ЦСКА ми е на сърце, винаги съм желал доброто на този отбор. Надявам се да се класират за Европа, защото милея за тях", откровен е Тодоров, който има над 200 мача за ЦСКА.

"Глупости са това да се сърдя на Любо, че ме е освободил. Ние сме мъже, работим в името на отбора и това са нормални неща. Аз никога не съм имал скандали с Пенев", каза още Данчо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички