От СДВР: Запълват се 12 хиляди места и спираме допускането на фенове


От СДВР: Запълват се 12 хиляди места и спираме допускането на фенове
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1512 0

"Във връзка с предстоящата финалната футболната среща от турнира за Купата на България, ние сме взели всички мерки за засилено полицейско присъствие, както по направление на дейност на придвижващите се групи от привърженици около самия стадион, така и по време на провеждане на самата футболна среща и след нея". Това каза директорът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев часове преди финала. 

"Вътре ангажимента на самия стадион по отношение на спазване на противоепидемичните мерки е на организатора на мероприятието, а то е Професионалната футболна лига. Имаме информация, че ще бъдат раздавани маски, взето е в крайна сметка решение и по заповедта на министъра, през един ред и през седалка да бъдат настанявани футболните фенове“, обясни директорът на СДВР.

"Ако се препълни капацитетът, който е предвиден. Стадионът е оборудван с камери, четци. В момента, който тези 12 хиляди места са запълнени спираме допускането на граждани. Има достатъчно ангажиран капацитет от колегите на МВР, но сме в готовност", казаха още от СДВР.

"Тук е мястото и момента да призовем абсолютно всички привърженици и на двата клуба да спазват противоепидемичните мерки, защото отговорността е и лична. И, в крайна сметка, тази футболна среща да приключи без грубо нарушаване на обществения ред и, разбира се, в синхрон със заповедта на министъра и спазването на всички необходими мерки“, призова Георги Хаджиев.

Заместникът му старши комисар Антон Златанов отговори отрицателно на въпроса дали има сигнал към този момента да са се срещнали вече агитки и да има някакви инциденти. „Всичко към момента е под контрол. В момента тече заемането поетапно на охраната и по крайни квартали, по метростанции и по основите направления към стадиона. Нито ни е първи мач на нас, нито на колегите, нито на феновете. Така че инцидент винаги може да възникне, но уверяваме, че всички мерки, които трябва да бъдат взети, са взети“, посочи той.

А какво заяви Димитър Пенев за Али Соу и "британчето" Греъм Кери преди финала?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички