Димитър Пенев: Соу да поеме отговорност, британчето е полезно


Димитър Пенев: Соу да поеме отговорност, британчето е полезно

1693 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев даде колоритно мнение относно утрешния финал за Купата на България между "армейците" и Локомотив (Пловдив). Пенев призова Али Соу да поеме отговорност и му пожела да реализира, като отличи и Греъм Кери за добрите му изяви.

"Дай Боже, да има пак шанса да вкара (Соу). Зависи и от него, и от охраната му в мача. Да видим дали ще му отнемат чисто топката или с нарушения. Тук вече играят индивидуалните качества. Coy трябва сам да си поеме своята отговорност. Но с един нападател е трудно, за­щото е двойно охраняван. Оба­че във футбола всичко се случва. Може да падне гол и след рикошет или пък защитниците да го забравят и да вкара. Coy си е важна фигура, това е ясно. Виж­даме в последно време, че и британчето (б.р. - Кери) е полезно, може да я центрира, да я ритне отдалеч... И в двата отбора има добри изпълнители. Знаем играч номер едно за годината Димитър Илиев. Ясни са неща­та. Няма с кой знае какво да се изненадаме двата отбора.

Един финал, който е до­стоен за българската купа. Не е албанска, не е сръбска, не е кубинска - наша си е. Сериозен мач. И Локо Пловдив е имал фи­нали, знаем какви играчи са би­ли там - Бонев, Гочо Василев... Но сега сме в такава ситуация, че се надяваме футболът ни да не е вдигнал температура покрай вируса. Да не забравяме обаче, че във футбола стават много изненади, много грешки. Дано да видим хубав мач, но все пак давам предимство на нашия отбор. Тези двубои също така трябва да облекчават нацио­налния селекционер. Във фина­лите се раждат нови национа­ли, а старите си затвърждават мястото. Да се надяваме, че нашите играчи няма да се запилеят, а ще покажат поне 80 процента от себе си. Тре­ньорът и той трябва да даде поне толкова. Но предимството е за ЦСКА. Все пак имаме домакинство в София е мачът, не е в Плов­див. А и публиката чака с нетърпение да си получи награ­дата, тоест купата. Но знаем и старата истина, че като ня­маш късмет да вкараш половин гол повече от съперника, не се получават нещата. Ще видим какво ще стане. В последните двубои има по­добрение в играта на ЦСКА, ко­ето е действие и на треньора, и на футболистите. Времето ще е приятно, финал е. Няма никакво значение преди колко дни си играл. Такива обяснения не ги обичам - събрали се много мачове. Ние не играем с 8-9 футболисти, затова имаме 15-18" - заяви той за "Тема спорт".

А Милош Крушчич призна, че това ще е първи негов голям трофей, както и че ЦСКА не тренира дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички