След поредните милиони за "Колежа": Фенове на Локо Пд също поискаха дофинансиране за стадиона


След поредните милиони за "Колежа": Фенове на Локо Пд също поискаха дофинансиране за стадиона
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

1190 0

Фенове на Локомотив (Пловдив) се събраха днес пред общината в града, за да поискат среща с кмета - Здравко Димитров. Причината е недоволство от решението му да се отпуснат 22 млн. лева на фирмата, която строи стадиона на Ботев (Пловдив).

Феновете на Локо Пд искат да се направи одит на изразходването на средствата и на двата стадиона, за да се направи план как да се довършат проектите за двете съоръжения. При положение, че това не се случи "черно-белите" привърженици се готвят за нови протести.

"Протестът, който проведоха нашите колеги от другия отбор, не бяха за нови публични финанси към строителя, а точно обратното. В момента финансите, които са осигурени, да бъдат изразходени по предназначение. Абсолютно безумие е това, че трябват още 22 млн. лева за стадиона на Ботев.

Нека първо да се направи одит, да се види как са изхарчени средствата, които държавата вече отпусна, както и от Общината – това са над 42-43 млн. лева. И едва след това да се види какво е нужно за дофинансиране – както за единия стадион, така и за другия.

На нашия стадион продължава да се строи. До края на месеца очакваме да е готов проектът за четвъртата трибуна. След това ще се направи КСС и ще имаме точна сметка какво ще е нужно за пълното завършване на стадиона", заяви Боян Ванев, член на УС на "Фенклуб Локомотив Пловдив", цитиран от "Plovdiv24".

А какъв призив към държавата отправи Христо Крушарски - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички