Официално: БФС сложи край на споровете дали ЦСКА е бил "спасен" срещу Етър (СНИМКА)


Официално: БФС сложи край на споровете дали ЦСКА е бил "спасен" срещу Етър (СНИМКА)
Снимка: Официален сайт на БФС

14649 0

БФС разгледа спорната ситуация от отложения двубой между Етър и ЦСКА, при която домакините изравниха в самия край за 1:1, но попадението им бе отменено поради засада. 

В часовете след срещата доскорошният кмет на Велико Търново и член член на Изпълкома на БФС се обърна към централата с жалба по ситуацията, а от "Ивайло" споделиха кадър, който оневинява "виолетовите". 

В крайна сметка СК съобщава, че "причина за възникналата полемика е грешният кадър, който VAR съдията Ивайло Ненков е подал към телевизионния оператор при ситуацията". Той ще бъде наказан със спрени права. 

Решението на БФС

"Във връзка с обществения интерес, възникнал около отсъжданията на съдийската бригада на мача от ППЛ между Етър и ЦСКА-София и постъпилото в БФС писмо от г-н Даниел Панов, Съдийската комисия държи да внесе следните уточнения:

Решенията на съдийската бригада в този двубой са напълно коректни, а причина за възникналата полемика е грешният кадър, който VAR съдията Ивайло Ненков е подал към телевизионния оператор при ситуацията за отменения гол на Етър в края на двубоя. Съдийската комисия анализира действията на VAR съдията, чиито права ще бъдат спряни.

СК изразява категорично становище, че компютърните графики, които показват ситуациите за засада, не могат да бъдат манипулирани", написаха от центрлаата на официалния си сайт. 

Следете всичко най-интересно от Първа лига в SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички