Новият нападател на Сепси е играл скоро срещу ЦСКА: Какво стори срещу "армейците" в Европа?


Новият нападател на Сепси е играл скоро срещу ЦСКА: Какво стори срещу "армейците" в Европа?
Снимка: Getty Images/Guliver

2000 0

По-малко от месец преди първия от двата сблъсъка срещу ЦСКА в Лигата на конференциите Сепси осъществи силен трансфер. В клуба бе привлечен нападателя Габриел Дебелюх. 26-годишният атакуващ играч подписа договор за 2 сезона с носителя на Купата и на Суперкупата на страната.

За последно той игра в друг клуб от Румъния - ЧФР Клуж. Любопитното е, че никак не отдавна той вече се изправи срещу "червените". Това се случи през сезон 2020/21, когато ЧФР Клуж и ЦСКА бяха в една група в Лига Европа.

Нападателят не съумя да се разпише в нито една от двете срещи срещу "червените". Въпреки това неговият отбор тогава остана непобеден срещу българския тим. В първия им сблъсък, игран на Националния стадион "Васил Левски", румънците надделяха с 2:0, а той игра 87 минути.

Вторият мач бе в Румъния, а тогава ЦСКА отново не съумя да се разпише. Габриел Дебелюх също отново не намери мрежата на Густаво Бусато, но и сблъсъкът завърши без попадения. Така в двете си срещи срещу ЦСКА Дебелюх няма отбелязан гол, но и не е бил побеждаван.

В цялата групова фаза атакуващият футболист се отличи със само едно попадение. То дойде при гостуването на Йънг Бойс, но бе недостатъчен дори и да бъде избегнато поражението с 1:2. Все пак той съумя да вкара, въпреки че игра само 16 минути.

Третата му среща в Европа срещу "армейците" е в четвъртък (27.07). Тя ще се състои в България, като вече е ясно колко фенове ще подкрепят ЦСКА срещу Сепси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички