Навръх рождения си ден: ЦСКА избухна, надгради голям рекорд и разби Хебър (ВИДЕО)


Навръх рождения си ден: ЦСКА избухна, надгради голям рекорд и разби Хебър (ВИДЕО)
Снимка: cska.bg

5884 0

ЦСКА показа добра реакция в българската Първа лига, след като в миналия кръг загуби първото място с поражение от Лудогорец. "Армейците" сякаш си го изкараха на борещия се за оцеляване Хебър, като надделяха с 4:0 в Пазарджик.

Разликата можеше да бъде дори още по-голяма, и то значително, но темпото значително спадна, "червените" заиграха по-разконцентрирано, а отделно влязоха и куп резерви - всичко това доведе и до безброй пропуски пред вратата на домакините.

ЦСКА си реши мача още до първото полувреме, когато вече водеше с 3:0. При всеки от головете обаче може да се търси вина във вратаря Дебърлиев, като това важи особено за втория и третия. Дюкенс Назон се отличи с два гола, но пропусна да направи хеттрик след твърде мащабен пропуск.

Лазар Туфегджич и Иван Турицов от дузпа също се разписаха. С успеха футболистите на Саша Илич отново доближиха Лудогорец на една точка. Хебър пък пропусна да изпревари Пирин Благоевград (21 т.) и Септември София (22 т.) и остава предпоследен с 20 точки - три повече от последния Спартак Варна.

"Армейците" могат да се похвалят с факта, че от 4 март (8 след това) насам не са получавали гол от игра от противников футболист. Те инкасираха общо три попадения, но едно бе от корнер, второ от дузпа и трето автогол на Вион.

Освен това историческата серия от победи за "армейците" като гости продължава - те вече имат цели 11 поредни визити, в които неизменно печелят - невиждана поредица в историята на българския футбол (рекордът преди бе 9 - на Лудогорец и Локомотив София).

След този междинен кръг за ЦСКА предстои мач на "Българска армия" срещу Ботев Враца (08.05 - понеделник), като "червените" са наказани да бъдат без фенове. Хебър пък гостува на Берое на същата дата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

5' - 0:1! Само пет минути след началото на срещата резултатът бе открит! Дебърлиев изчисти, след което Петров спечели въздушния дуел и директно изведе Назон на скорост сам срещу вратаря. Нападателят направи залъгващо движение, преодоля стража и вкара на опразнената врата.

13' - 0:2! Туфегджич бе изведен с дълго подаване, а там вратарят отново не бе убедителен, като излезе много напред, въпреки че имаше бранител до сърбина. Той стреля с външен фалц и удвои аванса на своя отбор.

Четвърт час след старта на мача Матей засече с глава центриране от ъглов удар на Хайнц, но вратарят Дебърлиев този път се намеси добре и спаси.

В 19-ата минута се стигна за първи път до напрежение пред наказателното поле на ЦСКА, като след няколко единоборство играч на домакините се озова срещу Бусато, но бразилският страж бе скъсил ъгъла достатъчно, за да спаси.

Арсенио бе изведен пет минути след това срещу Бусато, докато Кох остана зад него. Той напредна с топка в крака, но накрая отправи безобразен удар - слаб и по земя право във вратаря. Останаха съмнения за засада, като положението щеше да се разглежда с ВАР, ако имаше гол.

Дебърлиев отново не бе сигурен в 27-ата минута, когато топката за пореден път бе върната към него, той се забави и при изчистването Гарсес закачи топката, но за късмет на стража, тя стана удобна за него и улови. 

28' - 3:0! Дебърлиев се намеси кошмарно при неособено силен удар на Назон в наказателното поле. Топката мина през няколко играчи, но изстрелът бе слаб и право във вратаря, който обаче някак отклони топката в собствената си голлиния.

Минута преди края на редовното време Гарсес проби отлично отдясно и намери непокрития Назон в наказателното поле. Нападателят обаче отправи слаб и неточен удар, отчитайки се с огромен пропуск.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута при изпълнение на ъглов удар Матей бе задържан и съборен в наказателното поле.

51' - 0:4! Иван Турицов по традиция се зае с изпълнението, а вратарят остана посредата и не можа да стигне пуснатата по земя топка от бранителя в негово (вратаря) дясно.

В 59-ата минута Марсел напредна добре с топка в крака и стреля от границата на наказателното поле, но Бусато първо изби, а след това и улови топката. Впоследствие съотборниците на Марсел изявиха недоволство, че не е потърсил комбинация, за каквато имаше изгледи.

Четири минунти след това Бисмарк Чарлс открадна топка и остана сам срещу вратаря, който излезе напред. Той не комбинира с намиращия се на перфектна позиция вляво от него Шагоян и стреля, но стражът спаси. Топката отново остана на пътя на Чарлс, но той отново не комбинира с Шагоян и стреля, а бранител геройски закачи топката и се стигна до корнер.

След неговото изпълнение топката попадна в Туфегджич, който напълно непокрит бе леко встрани. Дистанцията до вратаря обаче бе малка и той не успя да измисли как да пусне топката покрай него, като Дебърлиев отново спаси.

Шагоян бе поредният, който пропусна сам срещу Дебърлиев - това се случи в 73-тата минута. Преди това на още два пъти Бисмарк игра егоистично и не подаде на съотборник на перфектна позиция за гол.

Появилият се като резерва Дауда Бамба също се отчете с няколко сериозни пропуски към края на срещата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ситуацията за отбора в Пазарджик също е на живот и смърт, след като отборът е на предпоследно място с 20 точки. Под него е само Спартак Варна със 17. Пирин е с точка повече от Хебър, а Септември има два пункта аванс. На върха пък ЦСКА трябва да спечели, ако иска да остави разликата с Лудогорец една точка.

Срещу любимия си клуб отново ще се изправи легендата на "червените" Любослав Пенев. Под негово ръководство Хебър спечели безценни три точки в последния кръг с успех над полуфиналиста за Купата на България Локомотив София.

Двата отбора имат само четири официални срещи един срещу друг. Всички те са след 2000 година и са спечелени от ЦСКА. Тези през сезон 2000/01 с голови зрелище 4:2 като гост и 9:2 у дома. През 2021-ва се срещат за Купата и "армейците" печелят с 3:0, а при първия им сблъсък в първенството след завръщането на Хебър в елита "червените" надделяха с 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички