"Разбирам ги в Разград, никога няма да имат това"! Директор в ЦСКА попиля Лудогорец


"Разбирам ги в Разград, никога няма да имат това"! Директор в ЦСКА попиля Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11505 0

Изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, отговори подобаващо на острата декларация от страна на ръководството на Лудогорец срещу феновете на "армейците".

Разградчани победиха "червените" с 1:0, измествайки ги от върха в неделя. Препълнените до краен предел трибуни на стадион "Българска армия" създадоха невиждана атмосфера, но в даден етап от срещата емоциите взеха връх.

Казусът

Преминалият във враженския тим от "Армията" Кирил Десподов бе силно освиркван и замерян с шишета вода и стотинки. Това предизвика временното прекратяване на срещата. Малко по-късно разградският клуб публикува текст със сериозни критики към 31-кратните шампиони.

Отговорът

Това предизвика реакцията на "червените" запалянковци, които "заляха" с отговори социалните мрежи на Лудогорец. Един от изразилите позиция бе именно Филипов.

Специалистът публикува на собствената си стена във Фейсбук позицията си относно случилото се. В нея той разкри за неспортсменско поведение от страна на гостите спрямо съблекалнята на "Армията". Той "жегна" тима за публиката му и похвали тази на ЦСКА.

Публикуваме написаното от Филип Филипов без редакторска намеса:

"Добър вечер на всички!

Започвам с уточнението , че мнението, което ще изкажа е не в качеството ми на изпълнителен директор на ЦСКА, а мое лично .

От вчера чета и препрочитам наглата декларация на проекта от Разград и искам да им кажа нещо ,върху което да помислят.

Първо, аз не одобрявам поведението на една малка част от нашите верни фенове, които замеряха от трибуните Кирил Десподов.

Атмосферата, която създаха привържениците ни с присъствието си, с песните си преди, по време и след края на срещата , с хореографията , която направиха беше наистина уникална и неповторима, атмосфера, която малко отбори могат да усетят. Тук разбирам и хората от Разград, на които това никога няма как да им се случи .

"Големият проблем" са блокираните пътеводи, но какво по- хубаво нещо от пълен стадион, нали те точно това искат и за това призовават? Аз лично им пожелавам поне в един домакински мач да напълнят поне с 20% от капацитета на стадиона си с техни истински фенове, които са си купили лично билет, за да ги подкрепят.

В тази връзка искам да отбележа, че отборът от Разград е световен феномен, на който с всяка спечелена титла феновете намаляват, вместо да се увеличават.

Виждам, че се притесняват и за посещението на деца с майки на стадионите.Искам да им кажа, че на мача в неделя имаше над 1000 деца на Армията и е така почти на всеки домакински мач на отбора, за което ние сме много радостни и щастливи.

И за да завърша, понеже доста внимание обърнах на проекта , ще спомена, че отбора с " европейско" поведение от Разград е единственият отбор, от години насам, чиито футболисти са нанесли материални щети на съблекалнята, която им беше предоставена за ползване, но сигурно така е в Европа, все пак само те участват в Европейските турнири и знаят, как е.

Филип Филипов".

С позиция относно случилото се излезе и самият клуб, който ще обжалва последвалите санкции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички