Жеферсон остава в ЦСКА и през следващия сезон


Жеферсон остава в ЦСКА и през следващия сезон
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3383 0

Бразилският полузащитник на ЦСКА Жеферсон Телес почти сигурно ще остане на стадион „Българска Армия“ и през следващия сезон. В началото на годината бразилските медии излязоха с информация, че договорът на халфа изтича през лятото и няма да бъде подновен, а бразилецът преговаря с местни тимове. Все пак Жеферсон ще остане за още един сезон в ЦСКА, а той е футболистът с най-дълъг престой в отбора – това е петият сезон на бразилеца с „червената“ фланелка.

Първоначално, когато бе привлечен през 2018 година, той действаше като ляв бек, но след колебливи представяния бе преместен на позицията опорен халф, където се представя доста по-успешно. Жеферсон има на сметката си 129 мача при „армейците“ и през следващата кампания може да стане чужденецът с най-много мачове в историята на ЦСКА. Към момента рекордът се държи от сенегалският защитник Ибрахима Гай със 160 мача, следван от Тиаго Родригес със 154 и Маркиньос със 147 срещи във всички турнири.

Друг рекорд, който записа опорният полузащитник, е, че той е чужденецът с най-дълъг престой на „Армията“, но към момента дели първата позиция с Ибрахима Гай. Бразилецът е взел участие в 9 двубоя с вечния съперник Левски и не е загубил нито веднъж.

Вижте още: Бивш сенегалски национал идва в ЦСКА

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички