Награждават легенда на ЦСКА с орден "Стара планина"


Награждават легенда на ЦСКА с орден "Стара планина"
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1467 0

Инициативен комитет, съставен от популярни личности у нас, е предложил Аспарух Никодимов да бъде награден с най-висшия държавен орден "Стара планина" за огромните му заслуги към клубния футбол у нас, пише "Тема спорт". Отличието се връчва от президента, в случая Румен Радев.

С Никодимов начело ЦСКА достига 1/2-финал за КЕШ през 1982 г„ като елиминира действащия носител на трофея Ливърпул. С него "червените" детронират още един актуален европейски клубен шампион - Нотингам, през 1980 г., отстраняват и испанския първенец Реал Сосиедад. Записват и редица други велики мачове.

Орденът ще бъде връчен на легендата около 21 август - датата, на която навършва 75 години. Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков вече се е свързал с Никодимов и го е уведомил за предстоящото признание. Той е награждаван с държавен орден и по социалистическо време. А какво мисли Паро за евентуално обединение на двете "ЦСКА" вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички