Наджи Шенсой: Безспорно ЦСКА е големият фаворит и трябва да продължи


Наджи Шенсой: Безспорно ЦСКА е големият фаворит и трябва да продължи

1868 0

Бившият старши треньор на Македония ГП - Наджи Шенсой, който е водил и българските Беласица, Вихрен, Пирин (Благоевград) и Локомотив Пловдив, даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за предстоящия мач на македонците с ЦСКА.

Шенсой разказа повече за Македония ГП

"Спечели Купата на Северна Македония през май, но във финала победи тим от втора дивизия – Силекс Кратово, и то след дузпи. Президентът на Македония Гьорче Петров Люпчо Матевски е мой близък приятел и ме покани да гледам финала на живо. Заедно работехме в предишния ми тим там – Пелистер Битоля, с който аз спечелих купата през 2017 година. Тогава той беше изпълнителен директор на Пелистер. После през 2019-а ме покани да поема Македония ГП и заради това впрочем отказах едно предложение от български клуб тогава, но това е минало".

Специалистът говори и за нивото на футбола в Северна Македония

"Това е по-скоро изключение. Нивото на футбола от това, което видях във въпросния финал на Македония ГП със Силек, е паднало доста. За мен футбол в Северна Македония без Вардар Скопие трудно се прави. Все едно в България да е без ЦСКА или Левски".

Бившият футболист сподели и очакванията си за предстоящия мач

"Безспорно ЦСКА е големият фаворит и трябва да продължи. Макар че не започна добре този сезон, има някакви проблеми, треньорът е нов. Има отстъпление".

Шенсой разкри и впечатленията си от Саша Илич

"Като футболист беше голям професионалист. Легенда на Партизан. Всеки на Балканите знае кой е Саша Илич, но като треньор е направил твърде малко, няма натрупвания, още няма опит. Както често пъти сме виждали, това, че си бил велик футболист, не означава, че ще станеш силен треньор. Примерите са много".

Косоварят не смята, че в Скопие ще има изненада

"Погледнато като цяло, както вече казах, ЦСКА трябва да продължи към следващия съперник без проблем. Ако отпадне, това ще е най-голямата изненада на цялата фаза в Лигата на конференциите. Мисля си обаче, от това, което следя за българския футбол, че и тази година трудно ЦСКА ще спре Лудогорец. Просто те са много, много добре смазана машина".

Шенсой заяви дали ЦСКА има от какво да се притеснява преди срещата в Скопие

"Да, четох, че има някакво напрежение. Бъдете сигурни, че всичко по отношение на организацията ще е наред. Не се и съмнявам. Все пак Македония ГП е малък квартален отбор в Скопие. Кварталът е 50 000 жители, а на мачовете им ходят много малко хора. През май 2017-а пак имаше опасения, когато с моя Пелистер играхме финала за купата срещу Шкендия в Струмица. Всичко обаче мина без никакви инциденти. Така ще е и сега".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде да гледаме Македония ГП - ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички