На прага на рекорд: Густаво Бусато записва името си в историята на ЦСКА след дни


На прага на рекорд: Густаво Бусато записва името си в историята на ЦСКА след дни
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1722 0

ЦСКА победи Локомотив София с 2:0 в четвъртък вечер и насочва поглед към предстоящите дербита в Първа лига. На "армейците" предстоят изключително сериозни тестове в лицата на Локомотив Пловдив и вечния съперник Левски.

Какво предстои?

"Червените" първо гостуват на "смърфовете" в понеделник (02.09) от 20:00 часа. Само 5 дни по-късно (в събота) е и "Вечното дерби" на България. Два двубоя, които до голяма степен ще покажат моментното състояние на възпитаниците на Нестор Ел Маестро.

На прага на рекорд

Срещите ще се още по-специални за един от твърдите титуляри в състава на сръбския специалист. Густаво Бусато е близо да запише името си в историята на 31-кратните шампиони.

Още срещу пловдивчани той може да изравни постижението за най-много мачове от чуждестранен футболист в историята на ЦСКА. Към момента то се държи от Ибрахима Гай и Жеферсон, които носят фланелката в 160 двубои.

Към момента бразилският страж има 159, в които опазва мрежата си "суха" 81 пъти. Ако той е здрав, най-вероятно ще изравни доскорошния си съотборник и бившия централен бранител още в понеделник. В събота пък може еднолично да оглави класацията.

Същевременно Дюкенс Назон показа на Нестор Ел Маестро какво губи, оставяйки негов съотборник на скамейката (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички