Марек рути ЦСКА с парите на Домуса


Марек рути ЦСКА с парите на Домуса

2552 1

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев продължава отколешния си стремеж да свали ЦСКА от върха в "А+ група. Киро Парахода, който през седмицата побесня заради равенството 2:2 (!) с Ливърпул в Шампионската лига, еприготвил торба с пари за предстоящия съперник на "червените", научи "Всеки ден". Домуса обещал да кихне 50 000 лева на Марек, за да бие тима на Стойчо Младенов в неделния мач на "Бончук". Разликата между лидера в класирането ЦСКА и втория Лудогорец от пет точки се запази, след като в миналия кръг двата отбора направиха равенство 1:1 на "Българска армия".

Публична тайна във футболните среди е, че Лудогорец е единственият клуб в "А" група в момента, който си има специален фонд за подобни прийоми. Домусчиев съвсем спокойно може да си го позволи предвид заработените милиони в евротурнирите през последните два сезона, коментира се из Разград. Тънката подробност обаче е, че подобно стимулиране на чужди отбори е в тежък разрес с наредбите на ФИФА, тъй като се счита за групо нарушаване на феърплея. Затова и Киро Парахода се прави на ни лук ял, ни лук мирисал.

Преди време от "Армията" креснаха за порочната практика на Домусчиев, но воят им се оказа глас в пустиня. Самият шеф на Лудогорец наскоро бееше директно запитан дали премира съперниците на "червените" и взе да върти и да суче. "Не бих използвал думата "премирал". Не виждам защо в ЦСКА си мислят, че срещу тях не може някой съперник да играе силно. Аз също мога да ви кажа, че има хора, въртящи се около ЦСКА, които активно ги подпомагат. Въпросът с премиите - всеки клуб си знае как да си мотвира играчите и как да си докарва пари", усукваше с половин уста босът на Лудогорец.

В предишните сезони Домуса също развързваше кесията за ключови мачове, които ще са от полза на Лудогорец в битката за титлата. На "Армията" още помнят как Киро Парахода стимулира Миньор преди две години с по 7 бона на калпак, за да бият ЦСКА в лютата битка за титлата. Перничани удариха "армейците" с 2:0, а само няколко кръга по-рано свалиха гащи на Лудогорец (0:7), пускайки само юноши.

В момента Киро Парахода е по-дащен отвсякога. Той не искал да приеме, че при огромното постижение с влизането на отбора в групите на Шампионската лига може да сдаде фронта в българското първенство. По тази причина отправя оферти към всеки отбор да скача на кило кръв и метър кожа срещу ЦСКА. От "Армията" обаче припомниха как защитниците на Марек стояха като колци за домати в мача си срещу Лудогорец на "Бончук", завършил с безпроблемна победа с 4:0 за разградчани. Освен това Марек вече си имаше вземане даване с боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. По информация на "Всеки ден" дупничани са били премирани с 40 000 лева за мача с Левски, в който играха като отвързани и се пребориха за равенство 1:1. Според мълвата пратеник от Разград лично посетил съблекалнята на Марек преди двубоя и насъскал играчите. Сега шефът на Лудогорец отново е приготвил пачки за Марек, само че този път ще спира лидера ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички