На "Бончук" отказват Стойчо от титлата


На "Бончук" отказват Стойчо от титлата

4698 0

Последният мач на Стойчо Младенов в Дупница като треньор на ЦСКА е един от най-злополучните в кариерата му. През пролетта на 2007 година в заключителната част на първенството Марек удари "червените" с 1:0 на своя "Бончук" и така срина шампионските амбиции на Стойчо. Със загубата ЦСКА увисна на пет точки от вечния съперник "Левски" и до края така и не успя да го догони за титлата, припомня "Всеки ден".

Въпросният мач на "Бончук", който се играе на 16 май 2007 година, е крайно натопорчен от свирепи влизания и блъскания. Брадата на халфа на "армейците" Георги Илиев е разцепена след зверски ритник от съперник. Двубоят се изостря още повече след спорна ситуация пред вратата на Марек. След удар с глава на Валентин Илиев топката среща ръката на Янко Костурков. Мароканецът Кабус и капитанът на Марек Янек Кючуков пък едва не стигат до бой. Гостите от София са съсечени девет минути преди края, когато Еньо Кръстовчев с глава праща топката в мрежата на Ивайло Петров. В крайна сметка "армейците" губят 0:1 от тима на треньора Стоян Коцев-Кано, а с това и борбата за титлата. Сега в неделя същият Кръстовчев ще води атаката на Марек срещу "армейците".

Три години по-рано пък в Дупница ЦСКА играе скандален мач в шампионския си сезон с Миодраг Йешич. През есента на 2004 година треньор на "червените" все още е Ферарио Спасов. ЦСКА е лидер и отива на "Бончук" като фаворит, но успява да стигне само до точка, пир това с фалшив изравнителен гол за 2:2.

Домакините нанасят изненадващ двоен удар с голове в 13-ата и 14-ата минута на израсналия в школата на ЦСКА Станислав Руменов. Емил Гъргоров бързо връща един гол от фаул с помощта на рикошет от стената. "Червените" натискат за нов гол след почивката и тогава идва най-скандалното положение в мача. Сакалиев в стил "Диего Марадона" чуква топката с ръка пред пръстите на скочилия вратар Тихомир Тодоров, и Костадин Хазуров я засича в мрежата за 2:2. Главният съдия Галин Москалев и помощникът му Йордан Гулев не виждат скандалната ситуация и зачитат гола.

При протестите побеснелият треньор на Марек Велислав Вуцов опитва да извади тима си от терена, но е спрян от клубния бос Стефан Милушев. Реферът гони Вуцов от скамейката на трибуните. "Надиграхме пълния с национали ЦСКА, но нямаше как да се опазим от онези трима галфони в черно. Ако съдиите бъдат сложени на бесилото, аз лично ще им ритна столчетата", реве Вуцов с пяна на уста след мача.

Настоящият треньор на Марек Тенчо Тенев пък може да се гордее с историческа победа над ЦСКА. Начело на Чирпан през 1993 година бай Тенчо удря "червените" 1:0 в мач за Купата на България след продължения и победен гол в 119-ата минута на Мирослав Стоев.

За този мач в състава на ЦСКА е бъкано със звезди - Лъчезар Танев, Христо Марашлиев, Ивайло Андонов, Тодор Праматаров, Христо Коилов и Анатоли Нанков, а старши-треньор е македонецът Гьоко Хаджиевски. ЦСКА обаче е раздиран от скандали преди мача. Президентът на клуба Борис станков и спортно-техническият директор Пламен Марков са подали оставка малко преди това. Чирпан играе храбро и удържа набезите на "червените" нападатели в редовното време. По време на продълженията домакините изравняват играта. В 111-ата минута Тенев прави своята съдбовна смяна - на мястото на Николов влиза Мирослав Стоев, който малко по-късно вкарва историческия победен гол над ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички