Серджиу Буш по стъпките на Карло Анчелоти


Серджиу Буш по стъпките на Карло Анчелоти

4698 0

Безспорно един от най-интересните футболисти в състава на ЦСКА е водещият им голмайстор Серджиу Буш. Румънецът дойде без кой знае каква визитка - като младежки национал на страната си и юноша на Клуж, но на "Българска армия" избухна и впечатли редица международни клубове, сред които се говори, че е и Борусия (Дортмунд).

Интересен факт за Буш е, че той е тръгнал по стъпките на едно светило във световния футбол - треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти. Италианският специалист е най-успешният елекротехник в света, а младият румънец е избрал същата професия, която да усвои наред с футбола. 21-годишният играч е учил в Колеж по Енергетика в Румъния, където според учителите си се е справял не по-малко успешно, отколкото на терена.

"Серджиу е изключителен футболист, който се справя добре и в училище. Всички учители го насърчаваме и подкрепяме", признава навремето Констанс Станческу, заместник-директор на колежа.

"Трудно ми е да се разкъсвам между футбола и училището, но се опитвам, признава упоритият Серджиу. Късметлия съм, че повечето учители ме разбират и са по-снизходителни към мен". Той обаче разкрива, че да преодолява противниковите защитници е по-лесно, отколкото да усвои математиката и физиката.

Докато още учи, Буш показва мъдрост и отговорност, каквито не са характерни за мнозина от връстниците му. "Не искам, ако, не дай Боже, се контузя и трябва да спра с футбола, да остана глупав и без пари. След като завърша училище, се надявам поне да мога да сменя една крушка или щепсел", шегува се той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички