Майкъла обяви пред Sportlive.bg колко чужденци стават за ЦСКА и отсече: Дори и да бием в Разград, Лудогорец пак ще е шампион с разлика


Майкъла обяви пред Sportlive.bg колко чужденци стават за ЦСКА и отсече: Дори и да бием в Разград, Лудогорец пак ще е шампион с разлика
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3203 0

Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в дербито на 13-ия „фатален“ кръг на Първа лига. Сблъсъкът на „Хювефарма Арена“ в Разград е в понеделник от 20 часа.

Бившият футболист и шеф в ЦСКА Георги Илиев говори пред Sportlive.bg преди мача между „орлите“ и „червените“. Той е категоричен, че Лудогорец ще продължи доминацията си в родния футбол и в края на сезона за пореден път ще триумфира с шампионската титла. Илиев е на мнение, че повечето чужденци в състава на армейците нямат необходимата класа. В Разград обаче очаква ЦСКА да успее да изненада „орлите“.

Ето какво обяви Майкъла пред медията ни:

- Г-н Илиев, предстои сблъсък между Лудогорец и ЦСКА. Какви са очакванията Ви за мача в Разград?

- Мисля, че е време ЦСКА да се представи в реална ситуация. Смятам, че те тези играчи дават всичко от себе си. Не могат повече, просто липсва качество. Липсва и мотивация в отбора, няма агресия, изобщо много неща липсват на тима. ЦСКА не играе добре.

Очаквам предстоящата среща в Разград да завърши хикс. Мисля, че ЦСКА ще направи хубав мач. При наличието на 20 чужденци е време да изиграят поне един качествен двубой. Може пък този път на Лудогорец да не им върви нищо, а на нас да ни се получава всичко. Това ми се иска да се случи, но дали наистина ще стане …

Иначе съм казал, че Лудогорец е разликата в българското първенство, но може пък да имаме и късмет.

- Казахте, че на отбора му липсва мотивация. На какво се дължи според Вас?

- Не мога да отговоря. Изключително елементарни мачове – такива с Левски и с Пирин… Благоевградчани изпуснаха 3 чисти положения сами срещу вратаря. Те играха по-добре от ЦСКА на „Армията“.

- Според Вас има ли спад в играта на ЦСКА или незадоволителното представяне се дължи и на факта, че отборът още не се е сработил?

- Толкова си могат. Това е истината.

- Но нали тази година се направи по-сериозна и качествена селекция?

- Кой го казва, че селекцията е по-сериозна? За мен лично не е много сериозна. Нали гледаме мачовете и виждаме как играят. Това не е ЦСКА! При толкова пари, които се харчат и при 20 чужденци, от които не повече от трима-четирима имат качества за ЦСКА.

- Ще ги назовете ли конкретно с имената им?

- Не, не бих го направил.

- В последните си 3 официални срещи Лудогорец регистрира две равенства и едно поражение. Възможно ли това да се отрази в негативен аспект на разградчани?

- Не. За мен загубата от Локомотив София е случайна. Случва се един път в годината. Може да се направи веднъж такава грешка, но няма да я повторят.

Докато ние повтаряме. Просто нямаме възможност да поддържат някакво ниво. Имаме точки, но много мачове ги спечелихме случайно – с късмет, а не с добра игра.

- Ще се отрази ли по някакъв начин за по-нататъшния ход на първенството евентуална победа за някой от двата отбора на „Хювефарма Арена“, или все още сме в твърде ранна фаза на шампионата?

- Миналата година Лудогорец стана шампион с 20 точки пред ЦСКА. Какво да говорим за равновесие или нещо, което да сме конкурентни с тях!? Няма никаква конкуренция!

- Искате да кажете, че дори и ЦСКА да спечели, „червените“ нямат никакъв шанс да сложат край на хегемонията на Лудогорец в края на сезона?

- Да. Дори да се стигне до успеха в Разград, накрая Лудогорец пак ще е шампион с разлика. Не може да има 20 точки разлика. Това е срам за ЦСКА!

Винаги това се случва през втория полусезон. Първия играем горе-долу. Оставаме на 1-2-3 точки от Лудогорец и след това стават 15-20.

- Защо се стига дотам според Вас?

- Това е трагедията! Нямам обяснение. Клубът си има ръководство. Има пари, собственикът дава пари. Може би това му харесва или го устройва, не знам. Всеки човек има някакви мечти и амбиции. Може би техните са дотам – второ и трето място да се борим всяка година. Това вече е 7 години.

- Вие казахте, че Ви се иска мачът да завърши наравно, а каква е реалната Ви прогноза?

- 2:1 за Лудогорец, но все пак мисля, че ЦСКА ще ги изненада този път. Иска ми се и няма да е лошо за армейците.

А ето как велик футболист на ЦСКА съсипа „червените“ играчи.

-----------------------------

Интервю с Майкъла (част 1): "Цветомир Найденов и Гриша Ганчев да дават по 10 милиона, а феновете да управляват ЦСКА"

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички