Майкъла пред SL: ЦСКА ще се оправи, ако Найденов и Ганчев дават по 10 млн., а феновете имат квота за управление на клуба


Майкъла пред SL: ЦСКА ще се оправи, ако Найденов и Ганчев дават по 10 млн., а феновете имат квота за управление на клуба
Снимка: Cska.bg

9557 0

Бившият директор и футболист на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла коментира пред Sportlive.bg бойкотът на феновете на „червените“, които не подкрепят отбора от трибуните. Той засегна и темата за обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948, за което се говори от години, но към момента няма резултат, а напрежението между двата клуба не стихва, а сякаш се увеличава.

Ето какво мнение сподели Майкъла пред медията ни:

-Г-н Илиев, как ще коментирате продължаващия бойкот от страна на феновете на ЦСКА?

- Накрая пак Лудогорец ще стане шампион. Това е като при германците – всички играят добре срещу тях и накрая Германия бие. Труден мач ще бъде в Разград, интересен мач. За мен е по-важно феновете да се върнат на стадиона. Защото един клуб е клуб на феновете, а не на определени хора.

- Съществува ли поне минимален шанс, ако възпитаниците на Саша Илич бият в Разград, да има „преразглеждане“ на позицията на привържениците по отношение на бойкота?

- Няма да се върнат. Те искат да видят един сериозен ЦСКА, което вече не става в последните 7 години. Те го разбраха, но малко късно. Нямаме друго, по-добро нямаме.

Ако дойде някой друг да купи ЦСКА, може и да се подобрят нещата. След като тази игра и това ръководене е приоритет на собствениците, тях ги устройва този начин на работа.  Няма какво да се сърдиш. Който дава парите, той определя музиката – начина на менажиране.

- Разполагате ли с информация към момента да има кандидат за нов собственик на ЦСКА?

- Не. Рано или късно ще се обединят двата клуба ЦСКА и ЦСКА 1948. Двамата собственици ще дават по 10 милиона. Те няма да се занимават с управлението. Феновете ще имат 55% квота за управление и ще участват. И готово, и ЦСКА ще се оправи.

Цветомир Найденов и Гриша Ганчев да се обединят. Двамата да дават по 10 милиона без да се занимават с управлението. Лекичко и внимателно мисля, че това ще се случи. Това е най-доброто за ЦСКА. И феновете да имат квотата за управление – да имат поне 51%, т.е техният глас да има квота. Смятам, че тогава ЦСКА ще тръгне добре.

Отборът е на феновете. А двамата ще дават пари и готово. Това ми е мнението, след като обичат ЦСКА. Мисля, че това трябва да стане внимателно, без да се бърза. Смятам, че до май месец догодина, до началото на новото първенство трябва да се обединим. Да не ставаме за смях, че вече станахме за смях с тия два клуба ЦСКА.

*Майкъла коментира още пред SportLive и кой ще стане шампион в Първа лига и дали Лудогорец може да играе в Европа и през пролетта (очаквайте втората и третата част от интервюто с Георги Илиев в следващите дни).

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички