Майкъл Естрада: Звезда ли дойде в ЦСКА, или нападател в жестока голова суша?


Майкъл Естрада: Звезда ли дойде в ЦСКА, или нападател в жестока голова суша?
Снимка: Getty Images

9561 0

Сагата с привличането на Майкъл Естрада в ЦСКА завърши успешно и нападателят вчера бе обявен официално за ново попълнение на клуба. Еквадорецът пристига на "Армията" със статута на звезда и редовно се набляга на факта, че е участвал на Мондиал 2022, но реалността е, че той идва в много лоша форма в българския клуб.

Toй понижи нивото си значително

Изданието nacionfutbol.com.ec говори за спад в кариерата на Естрада, от който той не е успял да се възстанови до днес. След като е имал важна роля в квалификациите за Световното в Катар, той е понижил нивото си значително. Сайтът припомня, че договорът на нападателя с Крус Асул е бил прекратен, след като той получава епизодична роля. Крус Асул го привлича на 13 август 2022 г. и се разделя с него на 10 май тази година.

Лошите цифри на Естрада в Крус Асул

Че еквадорецът не е в добра форма пише и benditofutbol.com и уточнява, че той е имал много проблеми срещу вратата по време на престоя си в мексиканския тим. Той започва добре там, като бележи 3 гола и дава 1 асистенция в 11 мача, в които обаче е титуляр само 6 пъти. След Мондиал 2022 той губи съвсем мястото си в състава и започва да играе отново едва накрая, след смяната на треньора.

Последният му гол е доста отдавна

През 2023 година Майкъл Естрада изиграва 13 мача, 6 като титуляр, но не отбелязва нито гол, нито асистенция. Последният му гол за Крус Асул е вкаран през октомври 2022 година срещу Чивас, а това значи голова суша от 8 месеца. А покрай трансфера на Естрада в Аржентина предрекоха апокалипсис на българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички