УЕФА даде краен срок на европейските първенства да представят плановете си за рестарт


УЕФА даде краен срок на европейските първенства да представят плановете си за рестарт

402 0

Всички европейски първенства, включително и Първа лига, имат краен срок до 25 май от УЕФА да осигурят планове за подновяване на техните сезони. Европейската футболна централа наложи препоръки към всички 55 членки на асоциации след споразумение миналата седмица, че квалификацията за следващите кампании в Шампионска лига и Лига Европа ще бъдат решени на „спортен принцип“ през този сезон.

Препоръката, наложена от президента на УЕФА Александър Чеферин и генералният секретар на централата Теодор Теодоридис, гласи: „Националните асоциации и/или първенства трябва да са в позиция да комуникират с УЕФА до 25 май, 2020 планирания рестарт на своите домашни лиги, включително датата на подновяване и релевантния формат на състезанието“.

Освен това от Европейската футболна централа са помолили федерациите като Нидерландската да „обяснят специалните обстоятелства в подкрепа на толкова преждевременен край“ в същия краен срок, във връзка с клубовете, които иска да се състезават в Европа догодина.

Изпълнителният комитет на УЕФА ще проведе следващия си конферентен разговор на 27 май, където възнамерява да достигне до решение относно това дали тазгодишните европейски клубни турнири могат да бъдат завършени през август. Но ръководните лица в централата ще разберат всяка лига, която не успее да осигури яснота до 25 май заради постоянно променящата се обстановка с COVID-19 и несигурността на замесените правителства.

По този начин се потвърждават и думите на Емил Костадинов от преди няколко дни, когато обяви, че срокът за вземане на решение за Първа лига е именно 25 май - ето какво сподели тогава той.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама