Любослав Пенев в ЦСКА: Ще лея куршум на играчите, ако ги е страх


Любослав Пенев в ЦСКА: Ще лея куршум на играчите, ако ги е страх
Снимка: БГНЕС

2867 0

Любослав Пенев даде първата си пресконференция като старши-треньор на ЦСКА, след като беше назначен вчера официално от клубното ръководство.

"Да не говорим за условия. Не забравяйте, че съм израснал в този клуб и дефакто тук започна развитието ми. През него реализирах кариерата си, де факто, в чужбина. В тежка ситуация сме, в криза сме, единственото ми желание е да си помогнем взаимно и да излезем от тази кръга. Целта е ЦСКА в Европа.

"Работа, работа и пак работа - това е моята визия. Не е тайна, семпло е - за да излезеш от една криза, трябва да побеждаваш. Няма друг начин. Първият мач е след два дни и времето ни е късо, но ни предстои много работа", заяви Пенев.

Бившият селекционер на България не пожела да сравнява предишния си престой в ЦСКА с настоящия.

"Не мисля, че сега е моментът да се правят сравнения с миналото. Концентриран съм само върху това как ще тренираме и как ще се представяме на терена. Останалата работа е за акционерите".

Той обеща да даде всичко от себе си, за да се подобри играта на тима. за да може отборът да играе в Европа през следващия сезон.

"Ще се опитаме да направим всичко по нашите сили. Отборът не се представя добре, не го намирам за нормално и логично. Пак казвам - всичко това минава през много тренировки и се надявам момчетата да издържат на тези натоварвания, които ги очакват. Сигурен съм, че имат качества. Въпросът е как потенциалът може да бъде реализиран по време на мача. От нищо не съм притеснен".

Любослав Пенев също така няма да разграничава отбора на чужденци и българи, както стана модерно напоследък, особено сред феновете на тима, които обиждаха на расистка основа Тони Силва.

"Няма българи, няма чужденци. Искам силен колектив, като свърши мача и тренировката, трябва да знаят какво да правят. Но всичко трябва да е подчинено на това, което изисква треньорското ръководство".

Освен това Пенев допълни, че е готов да "лее куршум", ако играчите изпитват страх на терена.

"Сигурен съм, че момчетата ще се отблагодарят на феновете за подкрепата, която им показват и ще им покажат".

"Стига с тези въпроси за финанси. Отговорих ви веднъж, стига толкова", каза Пенев за поредния въпрос, свързан с пари. Той също така подчерта, че ще залага на клишето "мач за мач". 

На пресконференцията той беше помолен да коментира и заплатата, която би трябвало да взима старши-треньорът в ЦСКА.

"Не съм излизал никога от ЦСКА. Пак финанси. Не знам какви пари трябва да взима треньорът на ЦСКА. Стига, мисля за тренировката.

"Имам си изпълнители. Вярвам в отбора, мисля, че ще завършим добре първенството. Запознат съм и с Берое и с 5-те съперника, които ще срещнем. Аз не обичам да ходя по ВИП-овете. Аз леко спортно, с шапката ходя по стадионите", коментира още Пенев относно постоянните критики, че не гледа мачове от българското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички