Любо Пенев спря ЦСКА на старта, "червените" си тръгнаха с точка от Пазарджик


Любо Пенев спря ЦСКА на старта, "червените" си тръгнаха с точка от Пазарджик
Снимка: LAP.bg

7692 0

ЦСКА не успя да започне с победа новата кампания в Първа лига. "Червените" завършиха 0:0 с Хебър в Пазарджик. Отборът на Любослав Пенев бе много добре организиран, а "червените" се затрудняваха в завършващата фаза на атаката.

По този начин след Лудогорец и Левски - и ЦСКА стартира с грешна стъпка новия шампионат. Дебют за "червените" направиха Матиас Фаетон и Майъл Естрада, които се появиха на терена през втората част, както и Сайни Санянг, който започна като титуляр.

В следващия кръг ЦСКА ще е домакин на Крумовград на стадион "Българска армия" на 21 юли, а Хебър гостува на Черно море на 23 юли, неделя от 18:45ч.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Във 2' от срещата домакините организираха нелоша атака, но тя не доведе до нищо опасно, а и след това бе вдигнат флагът за засада. В 5' "червените" стигнаха до първата опасност в срещата. Шагонян и Папазов комбинираха добре, а топката стигна до Хайнц. Той стреля от движение от около 20-ина метра, но топката мина покрай Дебърлиев.

В 11' добро взаимодействие по левия фланг между Лидсет и Санянг завърши с удар към вратата на новото попълнение на ЦСКА, но право в ръцете на вратаря на домакините.

В 22' отборът на Саша Илич стигна до много чисто голово положение. Отново Сайни Санянг имаше основна роля, като проби добре отляво и пусна към Хайнц. Той стреля от движение по земя, но бе блокиран от Жоао Сеско. 4 минути след това Асен Дончев центрира към Папазов, който стреля опасно с глава. Петър Дебърлиев обаче блесна със страхотна намеса и изби в ъглов удар. В 30' се стигна до прекъсване за вода и кратка почивка заради горещото време.

Малко след това Хамдиев пробва успоредно подаване към георги Николов, но Сейнянг се намеси, а след това Бусато улови. Въпреки че ЦСКА бе по-активният отбор, то завършващата фаза куцаше на тима. В 41' Юга стреля, но топката мина покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част влезе Матиас Фаетон, за когото това е официален дебют. Опасните положения обаче не се увеличиха, като и темпото на игра не бе никак високо. В 55' Кареасо изведе Амрк-Емилио Папазов, който стреля към далечния ъгъл, но далеч от целта. Малко след това и Фаетон напредна и стреля силно, но отново без успех.

Четири минути след това дебютантът Фаетон напредна добре през средата и нанесе мощен удар към горния ляв ъгъл, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 75' домакините имаха претенции за дузпа след единоборство между Георги Николов и Мено Кох. Реферът обаче не уважи исканията на Хебър и играта продължи. 2 минути след това влезлият от скамейката малко по-рано Майкъл Естрада намери Фаетон, който стреля, но ударът не бе достатъчно прецизен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Хебър: 1. Петър Иванов Дебърлиев  43. Жоао Виктор Сеско 24. Лазар Енев Марин 27. Роберт Мазан 7. Георги Томов Вълчев 44. Николай Стефанов Николаев 10. Ангел Георгиев Бастунов 84. Стилиян Емилов Тисовски 77. Октай Ахмедов Хамдиев 17. Николас Любослав Пенев 9 . Георги Николаев Николов

ЦСКА:  1. Густаво Бусато 20. Асен Петров Дончев 3. Сайней Санянг 6. Християн Ивайлов Петров 22.  Енес Махмутович 21. Амос Юга(к) 10. Жираир Шагоян 26. Марселино Джуниър Кареасо Бетин 14. Тобиас Хайнц 24. Марк-Емилио Иванов Папазов 7. Джонатан Линдсет

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Пазарджиклии приемат вицешампиона от изминалата кампания у дома в неделя (16.07). Още в началото, "червената" легенда и настоящ треньор на "зелените" - Любослав Пенев, ще опита да спре устрема на съперника. Той спаси от изпадане отбора през миналия сезон, завършвайки на 13-а позиция.

ЦСКА обаче ще е изключително мотивиран особено след грешките на Левски и Лудогорец. Разградчани загубиха от Крумовград, а "сините" от ЦСКА 1948.

От "Армията" направиха доста гръмки трансфери през това лято, като привлякоха Майкъл Естрада, Матиас Фаетон, Данило Асприля, Браян Кордоба и Сейни Санянг. Само бившето крило на Литекс няма да бъде на разположение за срещата в Пазарджик.

С наказания от края на миналия сезон са Дюкенс Назон и Тибо Вион заради натрупани картони и Турицов заради директното му изгонване срещу Левски. Матей, Морено и Де Нойер продължават да лекуват травми, като последният дори се контузи на "Георги Бенковски" при символичното домакинство на Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички