"Трябват повече клубове като ЦСКА": В Хебър похвалиха "армейците" преди мача


"Трябват повече клубове като ЦСКА": В Хебър похвалиха "армейците" преди мача
Снимка: CSKA.BG

7210 0

Един от най-опитните футболисти в състава на Хебър - Георги Вълчев, сподели очакванията си за предстоящото откриване на новия сезон от пазарджиклии с двубой срещу ЦСКА.

В неделя (16.07), от 21:00 часа "зелените" приемат за исторически първи път на осветление "армейците" в своя дом. 32-годишният полузащитник, който бе от ключова роля за запазването на елитния статут на тима през изминалата кампания, коментира предстоящата среща.

След 2 загуби с по 0:4 от "червените" 

През изминалата кампания тези два съперника се срещнаха на два пъти. В тях 31-кратните шампиони бяха категорични, постигайки 2 успеха с гръмкото 4:0 и у дома, и в Пазарджик.

"Да, надявам се на първо място да стане празник за града. Хората го заслужават. Последният мач с ЦСКА, в който и аз взех участие, тръгна лошо за нас. Надявам се и съм сигурен, че този път нещата ще се развият по различен начин. Със сигурност ЦСКА е много качествен отбор. Един от двата най-силни у нас. Показа го и през миналия сезон. До последния кръг не се знаеше кой ще бъде шампион. Но ние ще дадем всичко, на което сме способни, за да ги победим, или най-малкото - да играем добре и да представим Хебър достойно", започна халфът пред "Тема Спорт" и продължи.

За "армейските" шампионски амбиции

"Шансовете на ЦСКА изглеждат доста солидни. Отново ще се върна към миналия сезон. Изиграха силни мачове, постигаха добри резултати, но накрая не ги покри късметът, който също е важен фактор във футбола. След това пък привлякоха няколко доста, доста класни футболисти за нашите стандарти. Вижда се, че за да направиш добър отбор, си трябват и солидни финанси. Надявам се да има повече клубове като ЦСКА, за да става първенството по-качествено и да наблюдаваме по-равностойни мачове. Миналата година шампионатът беше доста интересен – от челните позиции, та чак до борбата за оцеляване. До последно имаше интрига, което е в плюс за българския футбол. Не можем да кажем, че всички отбори са равностойни, но е достатъчно интересно, че всеки може да обърка сметките на всеки. Надявам се това да бъде така и през новата кампания", добави той.

Личните и отборни цели

"Отново ще се повторя, но наистина основната ми цел е да радваме феновете в Пазарджик, защото тези хора го заслужават. Разбира се, надявам се да сме колкото се може по-нагоре в класирането, да не се борим за оцеляване. Да играем хубав за окото футбол, но най-вече печеливш.

Силно се надявам този сезон да се представим доста, доста по-добре и да не чакаме последния влак, за да се спасим. Да показваме добри игри и да радваме публиката на Пазарджик и през следващия сезон отборът отново да е част от Първа лига", завърши Георги Вълчев.

Как изглежда групата "червени" играчи, които отпътуваха за Пазарджик?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички