Кои са най-посетените 3 дербита между Левски и ЦСКА през XXI-ви век?


Кои са най-посетените 3 дербита между Левски и ЦСКА през XXI-ви век?
Снимка: Vladimir Stoyanov LAP.bg

11430 0

Мачовете между Левски и ЦСКА от години са най-посетените в българския футбол, независимо от обстоятелствата. Когато обаче залогът е голям, подкрепата към двата тима нараства значително, а именно такова дерби стои на хоризонта.

В понеделник, 17 април, ЦСКА посреща "сините" в мач, който може да им даде огромно спокойствие в битката за титлата с Лудогорец, но може и да я завърже още повече. Вчера разградчани взеха своя мач в 26-ия кръг и сега разликата между двата тима е 1 точка. При евентуална загуба от Левски или равенство ЦСКА вече няма да има хубавата си преднина пред "орлите".

Затова се очаква голям брой фенове да подкрепят и двата тима, независимо от проблемите на "Герена". От Sportlive.bg решихме да съставим една кратка класация на най-посетените дербита между столичните грандове през новия век. Всъщност, топ 3.

Оказва се, че двубоят във финала на Купата на България миналата година е на първо място. Тогава Левски сложи край на 13-годишна суша без трофей и завоюва Купата с победа с 1:0 над големия си съперник. Победният гол беше дело на Илиян Стефанов в 57'.

По различни данни тогава на стадиона е имало между 35000 и 40000 души. Но дори да са били 35000, пак тази бройка е твърдо на първо място, защото вторият най-посетен мач между "сини" и "червени" е бил гледан на живо от 30 000 зрители.

Това се случва в мач от първенството през сезон 2017/18. Тогава, на 21 октомври 2017 г., дербито привлича 30000 привърженици. Мачът завършва с равенство 2:2.

На трето място остава синьо-червената битка през сезон 00/01, когато пред над 27-хилядна тълпа тимът от "Герена" побеждава с 2:1. Датата е 22 април 2001 г., а точният брой присъстващи на стадиона е 27 313 души. Междувременно, Сектор "Г" готви шоу за дербито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички