Легенда на ЦСКА: Предложиха ми 40 бона, за да продам финала за Купата


Легенда на ЦСКА: Предложиха ми 40 бона, за да продам финала за Купата
Снимка: CSKA.bg

4560 0

Бившият полузащитник и легенда на ЦСКА - Ивайло Киров, разкри за огромна сума, която му е била предлагана от роден гранд, за да продаде финал на Купата на България с червения екип. Пред "БЛИЦ" той даде обширно интервю за престоя си при "армейците", в края на което, говори за нечестното предложение от тогавашните шефове на Ботев (Пловдив).

Киров призна и за два уговорени мача при престоя си на "Българска армия", за които обаче никой от играчите не е взел нито лев.

Коя е най-голямата премия, която сте получавали?

"След спечелването на Купата на България през 1993 година, когато бихме Ботев (Пловдив) с 1:0 в Благоевград. Валентин Михов ни раздаде по 3-4 хиляди долара премия. Тогава преди мача се случи нещо подмолно, което втрещи мен и някои от съотборниците ми", загатна бившият халф.

Какво имате предвид?

"В този период „брокерите“ държаха Ботев (Пловдив). Те имаха много пари, адски много пари. Преди мача пристигна техен представител при мен. Това е човек, чието име няма да спомена. Само ще подскажа, че той е минал за кратко през ЦСКА. Та идва той с едно куфарче и ми казва право в очите: 'Иво, виж сега. Шефовете ти дават 40 000 долара, ако играеш симулативно. Помисли си, парите са доста, да знаеш'.

Аз щях да падна. Толкова пари?! 40 000 долара?! Сумата беше огромна за времето си. Казах ви колко взехме за успеха в същия мач и направете сравнение. Същият този пратеник на босовете на Ботев (Пловдив) посети със същата оферта Краси Безински и Кирил Метков. Ние обаче му тръшнахме вратата. Бяхме хора с морал. Как ще предам аз ЦСКА и то на финал?! Как?! Никога и за нищо на света".

И за финал - винаги питам бивши футболисти дали са участвали в уговорени мачове и те все отричат, но ще попитам и вас…

Е, аз ще призная (смее се). Имам два мача с екипа на ЦСКА срещу Локо (София), когато се бяхме разбрали за реми. И двете срещи завършиха наравно. Нито е имало раздадени пари, нито черно тото поради простата причина, че тогава то не съществуваше. Просто уговорка между нас, играчите. Това е", завърши той.

СНИМКИ: Кадри от новата инициатива на "червените" "Армейски следобед"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички