Легенда на Ботев Пловдив: И при нас, и в ЦСКА ги няма нашите български момчета


Легенда на Ботев Пловдив: И при нас, и в ЦСКА ги няма нашите български момчета
Снимка: Botevplovdiv.bg

1529 0

Легендарният бивш вратар на Ботев Пловдив - Лилчо Арсов, сподели очакванията си за предстоящия двубой на "канарчетата" срещу ЦСКА. "Жълто-черните" приемат в Пловдив "армейците" в отложен мач от 5-ия кръг на Първа лига в сряда (19.10) от 18:45 ч.

Пред "Тема Спорт" именитият страж не скри и разочарованието си от липса на български кадри както в любимия си клуб, така и при 31-кратния шампион на България.

"Ще отида на мача с ЦСКА, но удоволствието от тези мачове са позагуби. Защото ги няма нашите, българските момчета, нашите деца. ЦСКА са на същото положение. За мен това не е моделът. Дано да дойдат по-добри дни в това отношение", коментира Арсов.

Защо ЦСКА дълги години няма титулярен български вратар

"В България има много добри вратари и треньори, но трябва да им се даде шанс. Ясно е, че младият ще прави грешки. Ето, Левски даде шанс на Пламен Андреев, но Мъри ги обича тези неща, да залага на младите. Въпросът с вратарите е как са с главите, защото знаеш, че сме малко шантави натури“, разкри легендата на "канарчетата".

Битката на върха в родния елит

„Първенството сега изглежда интересно, има доста равностойни отбори. Всеки може да победи всеки. Лошото е, че играят много малко българи. Трудно някой ще спре Лудогорец към титлата. В ЦСКА е много сложно, наистина не знам и не мога да кажа защо не им се получават нещата вече толкова време. Тази честа смяна на треньори там не мога да я разбера. Няколко месеца, една година и хайде, чао! Нови изисквания, нови схеми, тренировки.

Със Стоян Колев (б.р. – треньор на вратарите на ЦСКА) се познаваме много добре. Имаме се, играли сме един срещу друг. Това, че е работил или пазил за Локомотив, не променя нещата и мнението ми за него е изключително позитивно, той е страхотен професионалист“, каза още бившият страж на канарчетата", допълни той, след което отговори и за прогноза за срещата межу "жълто-черни" и "червени".

"Не искам да давам прогноза за мача Ботев – ЦСКА, болно ми е, че на терена днес едва ли ще има повече от трима българи”, завърши Лилчо Арсов.

Ето къде да гледаме двубоя между ЦСКА и Ботев Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички