Лилчо Арсов: Абсурд е да се върна към треньорството, това не е моят Ботев Пловдив


Лилчо Арсов: Абсурд е да се върна към треньорството, това не е моят Ботев Пловдив

4588 0

Една от емблематичните фигури в историята на Ботев Пловдив - Лилчо Арсов, разкри разочарованието си както от настоящия облик на "канарчетата", така и от треньорската професия у нас.

По случай 50-годишния си юбилей бившият страж разкри за нещата в пловдивския гранд, нуждаещи се от промяна, заявявайки, че това не е клубът, който познава и обича. Той каза и дали би се завърнал на поста треньор на вратарите.

"Повече не мисля да ги правя тези глупости. Особено в България, абсурд. Вече не мога да си зарежа школата и да мисля за такива неща. За последно бях в Ботев Пловдив при втория престой на Ферарио Спасов (б.р. - 2019/2020). И то отидох заради него. Ако не беше той, никога нямаше да го направя. Просто сме много близки и нямаше как да му откажа", призна Арсов пред "Тема Спорт".

За разочарованието от последния горчив опит с "канарчетата"

"Може да се каже разочарован, защото отидохме в много труден момент. Ботев беше на две точки от изпадащите тогава. Записахме осем поредни победи и когато трябваше да се премине към следващата стъпка и ниво, никой нищо не направи, за да се надгради този отбор, който го имахме. Между другото, в историята си Ботев Пловдив няма друг случай с осем поредни победи. Никога! Но както и да е, минало е", допълни легендарният вратар.

Настоящият облик на Ботев не отговаря на този, който плени сърцето на Арсов

"Ходя на мачове на Ботев в Коматево, почти не пропускам двубой, но това не е моят Ботев. Кого да гледам като отида? Само чужденци играят. Сега и Тошко Неделев го няма, дано се оправи по-бързо момчето. Станислав Работов, доколкото знам, е с тежка травма, а сега за двубоя с Пирин Благоевград и Виктор Генев ще е наказан. Пращат българските момчета в дубъла, а в първия отбор се взимат недоказани чужденци. Това ми е болно.

Трябва да имаш дупе да пуснеш младите, юношите, да играят. Пълни глупости са сега. Локо не ги следя, но и там играят повече българи. Най-добре в това отношение са Славия, въпреки че всеки плюе Венци Стефанов. Той показа модела. Сега ревем, че нямаме национален отбор. Ами как да имаме?! Като играят по 10 чужденци в отборите. Добре, че има момчета, които излязоха рано навън и се появи човек като сърбина Кръстаич, дето му стиска. Аз модела, в който има 20 чужденци, не го харесвам. Третото място за Ботев през миналия сезон бе на късмет", завърши той.

Ето какво каза Арсов за дългоочакваното завръщане на "жълто-черните" на "Колежа"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички