Къде надгради ЦСКА и кои липсващи две съставки внесе Саша Илич?


Къде надгради ЦСКА и кои липсващи две съставки внесе Саша Илич?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4523 0

За първи път от години борбата за титлата в родната Първа лига е толкова непредвидима в толкова напреднал етап от сезона. ЦСКА успя да задържи темпото на Лудогорец и няколко кръга преди старта на плейофната фаза "армейците" имат предимство от четири точки пред хегемона у нас.

Как обаче бе постигнато това? Едва ли има хора, които биха се усъмнили в ролята на младия сръбски наставник Саша Илич, който бе назначен на тази позиция през юни миналата година. Въпреки че единственият му опит при мъжете като наставник бе в Чукарички.

ЦСКА е като семейство

Прави впечатление как след всяка победа, а те са повече за отбора през този сезон, 3-те точки се празнуват бурно в съблекалнята - сякаш е спечелено голямо дерби или сякаш дори е завоюван даден трофей. И в празненствата участват всички - не само основните футболисти. Един Димитър Евтимов, който е сред играчите с най-малко игрово време, често е най-активен при проявите на радост от победа.

За да бъдат въвлечени всички не само в празненствата, а като цяло и на терена, така прословутите ротации на Саша Илич са ключови. Много се е говорило по темата за това, че ЦСКА няма резерви и титуляри, а група от футболисти - и Илич, и Капланович го казват след всеки двубой.

И поредно доказателство за това е последната информация от колегите от "Тема спорт", че сръбският наставник ще даде шанс на загубил титулярното си място футболист в тима. Капитанът Юрген Матей, Амос Юга и Християн Петров оформиха тройката бранители в схемата с 3-ма централни, а място за Мено Кох не остана.

Кох с нов шанс в ЦСКА

Въпреки че нидерландецът показа никак не лоша игра през миналата кампания, той имаше малшансът да мине и през контузия. Сега обаче ще по-сериозен шанс да докаже, че още има място в отбора, а защо не и да опита да си върне стартовото такова. Саша Илич ще му даде шанс да се докаже в четвъртфиналния двубой срещу Черно море за Купата на България, който е първият за "червените" след подновяването на клубния футбол.

Колкото до подема при "червените" и въпросната обединена съблекалня - на същото мнение е и бившият треньор на ЦСКА Сашо Станков. Ето какво сподели той:

"Смятам, че ЦСКА има по-добър и балансиран отбор, както и футболисти и ядро, които притежават класа и правят разликата. А като цяло армейците определено надградиха в това, че действат много повече като отбор. Саша Илич успя да вдъхне увереност и настроение във футболистите. Той явно обедини съблекалнята и успява да вземе максимума от играчите, като всички те излизат на терена с мисълта за победа" - заяви Станков за "Тема спорт".

При борбата за титлата ключови ще са двата преки сблъсъка с актуалния шампион, които предстоят до края на сезона (единият в плейофната фаза). Статистиката обаче не е на страната на "червените" до момента. Вижте всички мачове между ЦСКА и Лудогорец: Кой вкарва и кой бие повече?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички