ЦСКА - Лудогорец: Топ 3 на голмайсторите ги няма, Кирил Десподов е 4-ти


ЦСКА - Лудогорец: Топ 3 на голмайсторите ги няма, Кирил Десподов е 4-ти
Снимка: БГНЕС

11844 0

Дойде паузата за мачовете на националните отбори и привържениците ще си вземат почивка от клубния футбол - било тя желана или неособено чакана. Родните клубове пък ще се завърнат в действие през месец април. Тогава ще се поднови битката между хегемона Лудогорец и лидера във временното подреждане на Първа лига ЦСКА.

Още преди плейофната фаза пък предстои директен дуел между претендентите за титлата. Двата отбора ще играят един срещу друг в края на месец април, а дотогава всеки от тях ще има по още три ангажимента в шампионата (+ такива за Купата на България).

Ако до въпросния дуел между "червени" и "зелени" двата отбора продължават в тази форма, то изглежда много вероятно той да бъде шанс за сериозно преимущество в полза на единия тим. Откъде могат да дойдат головете за двата отбора?

Кой ще вкарва голове за ЦСКА и за Лудогорец

Лидерът по този показател за "армейците" е Дюкенс Назон, който след подновяването на шампионата демонстрира отлична форма и вече има 11 попадения. За "орлите" най-много е вкарвал Матиас Тисера (10), но той лекува травма.

Напоследът обаче във форма е Кирил Десподов, който се отчете и с хеттрик срещу Черно море за изключително драматичната победа с 3:2. Оказва се, че именно и той е с най-много голове от сегашните състави на двата тима в това съперничество.

Десподов, който е играл и за ЦСКА срещу Лудогорец, има общо три попадения в срещите между двата клуба. По този показател е равен с Доминик Янков. Пред тях пък са три имена от близкото минало за Лудогорец, които вече не играят за клуба.

Става въпрос за нидерландеца Върджил Мисиджан, директора в клуба Козмин Моци, както и за бившия български национал Марселиньо. Всички те имат по четири попадения в сблъсъците.

Все пак до този дуел има малко повече от един месец, а дотогава и важен ас на ЦСКА ще се е завърнал. Именно той може да допринесе с голове - най-вече от дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички