Носталгия по славните европейски вечери обзе Стоичков (ВИДЕО)


Носталгия по славните европейски вечери обзе Стоичков (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2976 0

Легендата на ЦСКА и българския футбол - Христо Стоичков, явно е в носталгично настроение, поне ако можем да съдим по това от активността му в социалните мрежи. 

Камата си припомни последния мач с ЦСКА в европейските клубни турнири - реваншът с Олимпик Марсилия през сезон 1989/90 година. Това беше и последната кампания на Модерния ляв в България преди да премине в Барселона. 

"Последният ми мач за CSKA Sofia FC в Европа! Бяхме сред най-силните осем шампиона! Загубихме срещу изключителен Olympique de Marseille! Гордея се с моя отбор! Малко след това започна митът за Дриймтима", написа Стоичков във "Фейсбук", като публикува и няколко снимки от самата среща (статията продължава надолу)

Последният европейски мач на Стоичков с ЦСКА 

През сезон 1989/90 ЦСКА достига до поредния си голям успех, като достига четвъртфиналите на Купата на европейските шампиони (КЕШ) - турнирът, познат днес като Шампионска лига. 

В топ 8 обаче приключва походът на Костадинов, Христо Стоичков и компания. В първия мач на българска почва срещу изключителния тим на Олимпик Марсилия "червените" падат с 0:1, като единственият гол бележи резервата Филип Тис (85'), минута след като се появява на терена. 

В реванша класата на френския гранд си казва думата - още през първото полувреме Уодъл и Папен дават аванс на домакините за 2:0 с голове през три минути (25' и 28'), докато интригата е окончателно "убита" от Франк Сузе. 

Все пак 7 минути преди края Юруков бележи за "червените" за крайното 3:1 в полза на Марсилия - кадри от срещата може да видите във видеото под статията, а след това се насочете към най-великите европейски победи на ЦСКА

За Стоичков това е последният европейски мач с ЦСКА, като завършва кампанията в Европа с 3 гола - и трите във вратата на Спарта (Прага), благодарение на които "червените" достигат до топ 8 в турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички