Зверско меле, много пропуски и пороен дъжд съпътстваха победата на Ботев Пловдив над ЦСКА за Купата на България (ВИДЕО)


Зверско меле, много пропуски и пороен дъжд съпътстваха победата на Ботев Пловдив над ЦСКА за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6183 0

Отборът на Ботев Пловдив постигна ценен успех с минималното 1:0 над ЦСКА като гост на стадион "Васил Левски" в първия полуфинален мач между двата тима за Купата на България. В герой за "канарчетата" се превърна Уме Емануел, който отбеляза победното попадение, а срещата бе съпътствана от много пропуски, пороен дъжд и същинско меле, довело до 2 червени картона.

Ботев Пловдив победи ЦСКА за Купата

През първото полувреме ЦСКА контролираше играта. Сериозни пропуски направиха Улаус Скаршем и Тобиас Хайнц, а Данило Асприля разстресе страничния стълб. Ботев Пловдив се защитаваше умело и към края на първата част не даваше шансове на "червените".

Второто полувреме обаче започна скоростно и то с гол още в 46-ата минута. Уме Емануел бе изведен и се отскубна от отбраната на ЦСКА. Остана сам срещу Бусато и го преодоля за 1:0. Първоначално попадението бе отменено, но след намеса на ВАР Драгомир Драганов го зачете.

В 61' се стигна до мелето на "Васил Левски". Браян Кордоба и Ивелин Попов влязоха в единоборство, което завърши със сериозно сдърпване, като дори двете скамейки трябваше да се намесват. Драганов бе категоричен в решението си и изгони двамата виновници за мелето.

Реваншът на "Колежа" ще се състои на първи май в 18:45 часа. Преди това обаче ЦСКА ще мери сили като гост с Арда в Кърджали, а Ботев Пловдив гостува на Локомотив София.

Развой на ЦСКА - Ботев Пловдив

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на националния стадион започна равностойно, но първия шанс бе на сметката на ЦСКА, когато в четвъртата минута Тобиас Хайнц нанесе коварен удар по земя от пенала, но пропусна да намери целта. В 15' домакините получиха правото да изпълнят свободен удар. Тибо Вион центрира в наказателното поле и след проблеми за Ханкич Дано Асприля стреля, но не успя да вкара в опразнената мрежа.

В 23-ата минута се откри нов шанс за домакините. Топката се озова в Улаус Скаршем, който от границата на наказателното поле стреля, но кълбото премина над напречната греда. Само 60 секунди по-късно Юга направи същото със своя опит.

Отново Скаршем попадна под светлината на прожекторите в 32'. Той пое топката малко пред наказателното поле на гостите и отправи силен удар в близкия ъгъл на Ханкич, но за щастие на "канарчетата" той бе неточен. До края на първата част „армейците“ продължаваха да контролират случващото се на терена, като владееха повече топката. Те обаче съумяха да организират само няколко по-остри атаки. Не се наложи на Ханкич да се намесва.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна ударно! В 46-ата минута Уме Емануел бе изведен сам срещу Бусатои успя да вкара. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но след консултация с ВАР главният арбитър Драгомир Драганов призна гола и "канарите" повеждат с 1:0. Малко след попадението Мохамед Брахими бе изведен сам срещу Бусато, но си поведе твърде далеч топката и тя бе уловена от бразилския страж. В 59' пък отново той пропусна златен шанс, като не съумя да вкара топката в опразнената врата.

В 62-ата минута се стигна до много грозни сцени на "Васил Левски". След единоборство Браян Кордоба и Ивелин Попов паднаха на земята, изправяйки се двамата си размениха реплики и скочиха на бой. Възникна сериозно напрежение, в което участие взеха дори и агитките. Секунди след това Драгомир Драганов взе решението да изгони и двете главни действащи лица в мелето с директни червени картони.

В 75-ата минута се стигна до нов отличен шанс за ЦСКА. Тобиас Хайнц проби по фланга и намери в наказателното поле Джонатан Линдсет, който изпусна златен шанс от близка дистанция. До края натискът на "червените" не даде резултат. В самия край Ханкич беше тестван. Станислав Шопов стреля от дистанция. Вратарят на Ботев Пд успя с една ръка да избие над напречната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Густаво Бусато, Юрген Матей, Енес Махмутович, Браян Кордоба, Тибо Вион, Амос Юга, Марселино Кареасо, Данило Асприля, Тобиас Хайнц, Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет

Ботев Пловдив: Ханкич, Там, Мертенс, Брахими, Попов, Ето'о, Минков, Конте, Калдерон, Емануел, Балоянис

ПРЕДИ ДВУБОЯ

По-рано през настоящия сезон ЦСКА натрупа две победи над Ботев Пловдив в директните сблъсъци с 2:1 на "Колежа" и 4:0 на Националния стадион, където ще е и днешната среща.

Фернандо Каранга се "отпуши" във втория си период именно при разгрома над "жълто-черните". Той и Стамен Белчев имат и добри спомени от разгром на Коматево с 6:2.

За последно съперниците спориха в турнира за Купата на България преди финала през 2020-а година, когато срещите се играха при ограничен брой зрители заради пандемията от Коронавирус.

Тогава грандовете първо спретнаха нулево равенство на базата в Коматево, а след това ЦСКА се наложи с 2:0 у дома. Седмица по-късно "червените" загубиха финала от Локомотив Пловдив след изпълнение на дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички