Белчев и Каранга - кошмарът на Ботев Пловдив: Ловците на канарчета се завърнаха в ЦСКА


Белчев и Каранга - кошмарът на Ботев Пловдив: Ловците на канарчета се завърнаха в ЦСКА
Снимка: Lap.bg Принтскрийн Колаж: Sportlive.bg

5087 0

ЦСКА по всичко личи се лиши от каквито и да е шансове и мечти за триумф в Първа лига. "Червените" изостават с цели 12 точки от върха, а като спасителен пояс за сезона се явява Купата на България.

"Армейци" срещу "канари" - епизод пореден

Той обаче е такъв и за Ботев Пловдив, който застава на пътя на "армейците" в 1/2 финалите от надпреварата. Първата среща между двата тима ще се състои в сряда (17.04) от 19:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Канарчетата" са силно амбицирани да грабнат така бленувания трофей и да си осигурят класиране в Лига Европа. Предвид лошата форма на 31-кратните шампиони, задачата изглежда посилна. 

Въпреки всички негативи, ЦСКА разполага с няколко коза в ръкава си. Стамен Белчев, който само преди дни пое треньорския пост в отбора, знае много добре как се побеждава и то категорично Ботев. Същото важи и за любимеца на "червените" фенове Фернандо Каранга, който представлява истински кошмар за пловдивчани.

Ретроспекция: ЦСКА побеждава Ботев Пловдив с 6:2, Стамен Белчев и Фернандо Каранга наказват

Бразилецът има 5 попадения и 1 асистенция в 3 мача срещу "жълто-черните". Това е и най-удобният съперник в цялата кариера на тарана. Белчев от своя страна има 3 успеха, 2 ремита и 1 загуба срещу "канарчетата". Една от победите той, "армейските" запалянковци и съперникът им ще помнят вечно.

ЦСКА разбива Ботев Пловдив с 6:2 

Най-категоричният успех в кариерата на Стамен Белчев в ЦСКА идва точно срещу Ботев Пловдив. На 30-ти юни, 2017-а година двата тима излизат един срещу друг на базата в "Коматево" в двубой от 3-тия кръг на шампионата. 

Тогава "армейците" са 5-и в класирането, а "канарчетата" 12-ти. Кампанията обаче едва сега започва. Започва и то по какъв начин! Още в първите минути "червените" дават на своя опонент да разбере, че не го чака нищо добро.

Още в 13-тата минута Фернандо Каранга открива резултата след центриране отдясно на Станислав Манолев. Минута преди да изтече половин час игра Тиаго Родригес удвоява преднината на ЦСКА, а именно авторът на първото попадение асистира.

10 минути по-късно Лъчезар Балтанов връща своя отбор в мача, правейки 1:2. Прии такъв резултат двата тима се оттеглят на почивката. 

Втората част започва по мечтания начин за 31-кратните шампиони. В 55-ата минута Йордан Минев прави необмислено нарушение, за което получава червен картон. Само 6 минути по-късно Фернандо Каранга получава право да изпълни дузпа и не греши, връщайки преднината от 2 гола на ЦСКА.

Още 8 минути отнема на бразилеца да реализира своя хеттрик. Тиаго върна услугата, подавайки му за 1:4. Омар Косоко дава импулс на "канарчетата" с гол в 75-ата минута.

Той обаче се оказва твърде недостатъчен за домакините, които инкасират нови 2 попадения. 6 минути преди края на редовното време Кирил Десподов прави 2:5, а в първата минута от добавянето отново той оформя крайното 2:6.

Това далеч не е единственият случай, в който пловдивчани си патят от "червените". През пролетта на 2018-а година отново под ръководството на Белчев "армейците" разбиват "жълто-черните" с 4:1 на "Българска армия". 

Само преди няколко кръга пък ЦСКА прегази Ботев с 4:0. Тон за категоричната победа на 31-кратните шампиони, 7 години по-късно отново даде Каранга. Бразилецът блесна с две попадения с глава, печелейки приза "Играч на мача".

В исторически план тези два съперника са се изправяли един срещу друг 144 пъти, а столичани имат сериозен превес в силите. "Армейците" ликуват в 84 от случаите срещу 31 за "канарчетата" и 29 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички