Куп футболисти ще напуснат ЦСКА след идването на Саша Илич начело


Куп футболисти ще напуснат ЦСКА след идването на Саша Илич начело
Снимка: Emona Tsoncheva / Vladimir Stoyanov / LAP.bg

3995 0

Футболистите, напуснали ЦСКА, могат да се увеличат през следващите дни. Досега клуба напуснаха Греъм Кери, Ахмед Ахмедов и Жуниор Нзила. Наемът на Карло Мухар от полския Лех Познан изтече и най-вероятно хърватинът няма да продължи в ЦСКА. Брадли Мазику също напусна „Българска Армия“, след като отказа да поднови договора си с „червените“. Бъдещият треньор на ЦСКА Саша Илич ще има последната дума кои играчи още могат да си тръгнат.

Сръбският наставник е следил внимателно изявите на „армейците“ през последните два месеца, тъй като иска да познава в детайли качествата на отделните играчи в състава и именно поради тази причина отказа да застане начело на „червените“ след напускането на Стойчо Младенов. Илич все още не е познавал добре отбора, въпреки че беше в София за преговори с ръководството на ЦСКА.

Саша Илич смята да се раздели с крилото Йоан Баи, за когото ЦСКА е първи професионален отбор, и Федерико Варела, който твърде често е контузен и не е на линия. Двамата може би ще проведат разговори с ръководството, но евентуално разтрогване с тях би било трудно, тъй като те все още имат договори.

Други футболисти, които са потенциални заминаващи са двамата вратари Густаво Бусато и Димитър Евтимов, чиито договори изтичат. Очаква се поне един от тях да напусне, тъй като Илич ще доведе със себе си вратар от сръбското първенство. Не е ясно бъдещето и на Яник Вилдсхут. Очаква се сърбинът да даде зелена светлина за преотстъпването на нападателя Калоян Кръстев. Ситуацията около него следят Берое и латвийският ФК Рига.

Добре известно е, че Саша Илич ще иска отборът да се подсили на почти всички позиции и за ЦСКА предстои мащабна селекция през това лято.

Вижте още: Турски гранд пожела голмайстора на ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички