Пуснаха бащата на Георги Йомов срещу 15 000 лв., разкриха какъв е мотивът за стрелбата


Пуснаха бащата на Георги Йомов срещу 15 000 лв., разкриха какъв е мотивът за стрелбата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4387 0

Цецко Йомов, бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов, ще бъде пуснат на свобода, след като заплати парична гаранция от 15 000 лв. Това реши Софийският градски съд (СГС). Йомов-старши е обвинен за стрелбата на Околовръстното шосе в София преди десетина дни, а досега беше под домашен арест, определен от Софийския районен съд.

Втората съдебна инстанция се съгласи с част от доводите на първата и не отмени, а само измени определението на СРС, като вместо домашен арест му определи парична гаранция. Правораздавателните органи приеха, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Цецко Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни, че е действал след установено нараняване на синовете му и е налице личен мотив.

Магистратите частично се съгласиха с доводите на СРС, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за по-тежко наказание. В случая липсва и завишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди.

Голям фактор за решението е и доброволното предаване на Йомов в полицията, като със себе си е донесъл и използваното оръжие. В същото време има чисто съдебно минало. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Йомов ще бъде освободен след като внесе гаранцията.

Ето какво каза приятелката на Георги Йомов Ариа по адрес на приятеля си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички