Георги Илиев-Майкъла съсипа от критика Пардю, жегна и тандема Гриша Ганчев – Стойчо Стоилов


Георги Илиев-Майкъла съсипа от критика Пардю, жегна и тандема Гриша Ганчев – Стойчо Стоилов
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2710 0

Бившият футболист и шеф в ЦСКА Георги Илиев – Майкъла съсипа от критика Алън Пардю. Според него главният проблем на „червените“ на финала е бил треньорът. За Малкъла британският специалист и начинът на управление на армейците са изиграли главна роля за поредния провален сезон на ЦСКА.

"Основният проблем за ЦСКА на финала беше треньорът. Пардю излезе за равен и да очакваме евентуално да победим на дузпи. Това не е ЦСКА, това не е играта на ЦСКА, манталитета на ЦСКА, самочувствието на този клуб, защото ние имаме по-добри футболисти от Левски. Безобразна игра на ЦСКА, смешно е Славия да ни бие 2:0 на "Армията"“, отсече Майкъла пред колегите от „Спортал“.

Със Стойчо Младенов щяхме да спечелим финала, а и да бяха оставали помощниците на Стойчо - никога нямаше да паднем 0:5 от Лудогорец. Те с 20 точки преднина шампиони, разпуснали отбора, а ние падаме с 0:5, кой ни е виновен?“, продължи той.

ЦСКА няма манталитет на ЦСКА в момента, винаги след Нова година падаме много ниско, не знам по каква причина, вече пет-шест години. Нещо има, което влияе на ЦСКА негативно след Нова година. Същите играчи месец по-рано са играли прекрасно, но след това нивото им е на 30%“, категоричен е бизнесменът.

Със сигурност ЦСКА е един от най-слабите отбори в първенството през пролетта, както казва Гриша Ганчев, но защо - нали е собственик, нали има спортно-технически щаб, англичанин сериозен и известен, изпълнителен директор, спортен директор, пълно е. Алън Пардю беше най-грешният ход на ЦСКА. Саша Илич? Всеки друг е по-добър от Пардю, и Добри домакина е по-добър. С Добри домакина ЦСКА сме втори“, отсече Илиев.

На Нова година Стойчо искаше двама-трима футболисти, така съм чувал. Аз ви казвах, че Лудогорец бързо ще вземе мерки - ще извади пет милиона евро, за него това са седмични разходи, ще купи добри футболисти и ще промени Лудогорец. Така ли беше? Те го направиха, а ние не взехме нищо“, подчерта той.

Майкъла говори и за огромната роля на Стойчо Стоилов в ЦСКА.

Стойчо Стоилов е коректен спортен мениджър, който за тези пари води прилични футболисти. Те не са на нивото на ЦСКА и на нивото на играчите на Лудогорец. Можеше да имаме трима-четирима чужденци, но качествени. Феновете не вярват на твърдението, че Стоилов не е в клуба? Ха, Москва не вярва на сълзи. Където е Ганчев, Стойчо Стоилов е на пет метра максимум. Без него не може да стане нищо в ЦСКА“, категоричен е Илиев.

Левски е добре в маркетингово отношение, изкарват пари от всичко на мизерния им стадион. ЦСКА нищо не прави. Да, Ганчев е прав като казва, че "Армията" е гробница. Такава е, без VIP ложата, която направих. Гробница е, таблото да е проблемът. За две години може да изгради чисто нов модерен стадион в рамките на "Армията". Феновете все казваха кога ще кажа нещо добро за отбора. Е, какво добро да кажа? Ето че и те дойдоха на моето мнение вече", завърши Майкъла.

А ето и какво мнение изрази Илиев за нахлуването на Стойне Манолов на терена в последния мач на Царско село.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички