Култов Чичо Митко пред румънците: Христо Стоичков и Джика Хаджи да се разберат на границата


Култов Чичо Митко пред румънците: Христо Стоичков и Джика Хаджи да се разберат на границата
Снимка: GettyImages Ilian Telkedzhiev LAP.bg Колаж: Sportlive.bg

6685 0

Когато на Запад попитате за Балканите, то много вероятно е да чуете името Христо Стоичков. Най-великият български футболист в историята прославя страната ни не само из Европа, а в целия свят.

Неповторимият характер и футболни умения оставят незалечима следа във фолклора на ЦСКА, националния отбор на България и Барселона, с които Камата дълги години бродира на терена и наказва съперниците си.

Безспорно, легендарният номер 8 е едно от най-големите имена във футбола на Балканския полуостров. Малцина са доближилите класата му. Един от тях е Джика Хаджи. 

Вечният въпрос

Румънската легенда често бива съпоставян с българина. Пораждат се безброй спорове, анализи и анкети, в по-голямата част от които Камата взима преимущество. 

Какво обаче смята дългогодишният му треньор в ЦСКА и Българския национален отбор Димитър Пенев? Това "стратега от Мировяне" бе запитан от румънското издание "Prosport". 

Стоичков или Хаджи?

"Не мога да кажа, защото към тази оценка трябва да прибавим определени детайли - с кого са играли, с какви момичета са излизали, колко фенове имат. Карате ме да съдя по характера им, но има и други неща, отвъд тези, които трябва да се обмислят. На едно ниво са", заяви Пената пред изданието, давайки предложение за решаване на спора.

"Предлагам обаче да им организираме среща на границата и да ги питаме какво мислят по този въпрос. Нека решат помежду си, лице в лице с мен", каза още култовият Чичо Митко.

А какво каза Пенев за запознанството, приятелството си със Стоичков и как го е укротил?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички