Кралев за скандала с Черно море: Не ми е известно да има сигнал от прокуратурата


Кралев за скандала с Черно море: Не ми е известно да има сигнал от прокуратурата
Снимка: БГНЕС

2130 0

Министърът на спорта Красен Кралев говори по темата със скандала с Черно море, в който играчи на „моряците“ бяха извадени от състава поради подозрения в симулативна игра срещу ЦСКА. Той сподели, че няма информация за сигнал от прокуратурата.

"Вижте какво, разполагам само с информация от Черно море – на двама футболисти им изтичат договорите, други трима са освободени. Щеше да има проблем, ако тези футболисти бяха картотекирани за новия сезон. След феърплея, разбира се, но тези футболисти са изиграли достатъчно мачове, за да не бъдат считани за резерви. Всички други информации, за които знам, са от вас медиите. Ако има някакъв официален сигнал, може да го коментираме – на мен лично не ми е известно да има сигнал от прокуратурата“, заяви Кралев.

Министърът сподели и очакванията си за предстоящия сезон. „Миналото първенство беше изключително интересно и динамично, много от нещата се решиха в последния момент. Най-големите ми очаквания са българските клубове да разчитат все повече на свои собствени кадри. Едно от нещата, които отличаваше миналото първенство е, че много млади футболисти изгряха на футболната сцена – И Антов, Турицов, Мартин Минчев, Димитров от Ботев почнаха да се налагат и достигнаха до националния отбор. Моето желание е да виждаме все повече български младежи, български таланти от школите, които намират място в представителните отбори“, добави Кралев.

А каква е пълната програма за редовния сезон в Първа лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички