Поискаха премахване на "Армията" и "Васил Левски" от Борисовата градина


Поискаха премахване на "Армията" и "Васил Левски" от Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

8487 0

Премахване на стадионите "Българска армия" и "Васил Левски" от Борисовата градина. Това поиска Камарата на ландшафтните архитекти по време на днешната дискусия относно проекта Подробен устройствен план (ПУП) за Борисовата градина.

Архитектите настояха по време на обсъждането в УАСГ, че двата стадиона трябва да бъдат премахнати изцяло от територията на най-големия столичен парк, а на тяхно място да останат единствено тренировъчни терени, на които да тренират деца и юноши. Становището гласи още, че Националният стадион и този на "армейците" трябва да бъдат изместени в покрайнините на града.

Разбира се, становището на Камарата не се прие добре от феновете на ЦСКА, а адвокатът на тима, който представлява "червените" относно реконструкцията на "Българска армия" - Станислав Трендафилов, също даде позицията на червения клуб. Той е категоричен, че стадион трябва да има и да бъде изграден в рамките на настоящото съоръжение.

"Категорично заявявам искането на ЦСКА да бъде изграден чисто нов стадион, реконструиран стария, но нито едно дърво да не бъде премахнато, стадионът да бъде изграден изцяло в чашата на "Българска армия", коментира Трифонов по време на изслушванията.

"Ако Ви предложим вашият дом да стана къща за бездомни, защото е така е редно", попитаха от организацията "Червени сърца" и напомниха, че на днешната дата през 1994 година България е постигнала първата си победа на световно първенство по футбол, на "Солджър Фийлд" (бел. ред. - срещу Гърция), който се намира "в парка при езерото Мичиган", според феновете. Това напомняне дойде като задочен отговор на твърдение на Николай Колев-Босия, че паркът не на ЦСКА, както Васил Левски не е герой само на ФК "Левски", а на цяла България.

Засега обаче темата за новия стадион на ЦСКА, а и с цялостното преустройство на Борисовата градина, остават неразрешени. Днешното изслушване трябваше да бъде последно, но главният архитект на столицата - Здравко Здравков, сподели, че това няма да е последната дискусия по темата - подробности четете в Actualno.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички