Колосална разлика: Най-скъпата 11-ка на ЦСКА срещу тази на Лудогорец


Колосална разлика: Най-скъпата 11-ка на ЦСКА срещу тази на Лудогорец
Снимка: Lap.bg

7652 0

След по-малко от седмица идва дербито в българската Първа лига, което е най-ключово за определянето на шампиона у нас за сезон 2022/23. Лидерът във временното подреждане ЦСКА ще посрещне у дома хегемона в България за последните над 10 години Лудогорец.

"Орлите" успяха да се върнат макар и временно на лидерската позиция, но това продължи едва няколко дни - от триумфа на разградчани над Локомотив София до успеха за "армейците" в Благоевград над Пирин.

Въпреки че сблъсъкът ще се състои на "Българска армия", то шансовете са изравнени, като дори се дава леко предимство на "орлите". Не е тайна и че разградчани разполагат с по-сериозен бюджет и с по-скъпи футболисти.

Най-скъпите стартови състави на ЦСКА и Лудогорец

Справка на екипа на SportLive в специализирания сайт Transfermarkt показва и как биха изглеждали титулярните 11-ки на двата отбора, ако са съставени от най-скъпите играчи на съответната позиция. А разликата е над два пъти.

Най-скъпите титуляри за ЦСКА

На вратата е Густаво Бусато (900 хиляди), а тримата централни бранители са Амос Юга (900 хиляди), Юрген Матей (1,5 милиона) и Иван Турицов (700 хиляди), който играе далеч по-често по крилото, отколкото като централен защитник (но и тя не му е чужда).

Така мястото на десен халф-бек остава за Тобиас Хайнц (1,1 милиона). До този момент Саша Илич не го е използвал там, като е разчитал най-често на Турицов, Тибо Вион и Маурисио Гарсес за ролята. Отляво изненади няма и застава Брадли де Нойер (1,2 милиона).

Тримата в средата на терена са Марселино Кареасо (850 хиляди), Джонатан Линдсет (1 милион) и Лазар Туфегджич (1,2 милиона), който попада по-рядко сред титулярите. Нападението пък се води от Браян Морено (1 милион) и Дюкенс Назон (1 милион). Общата стойност на този състав е 11,35 милиона евро.

Най-скъпите титуляри за Лудогорец

Общата стойност на "зеления" състав е 25,1 милиона евро. При "орлите" и двамата използвани вратари - Серджо Падт и Симон Слуга, са оценени на по 1,2 милиона евро. Все пак Падт застава там, като по-утвърдил се избор за титуляр.

Четиримата в отбрана пък са Аслак Фон Витри (1,2 милиона), Антон Недялков, който е с контузия (3 милиона), Оливие Вердон (1,4 милиона) и Пипа (2,5 милиона). Пред бранителите биха действали Нонато (2 милиона) и Якуб Пьотровски (1,5 милиона), а малко пред дях - Доминик Янков (1,5 милиона).

По двете крила в този имагинарен състав оперират най-добрият български футболист за 2022 година Кирил Десподов (4 милиона) и новото попълнение Кайо Видал (1,8 милиона). На върха обаче е поставен Бернард Текпетей (5 милиона) за сметка на Игор Тиаго, който иначе е оценен на 1 милион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички