Колко струват играчите на ЦСКА и колко тези на Б36 Торсхавн преди мача между двата тима от Лига Европа?


Колко струват играчите на ЦСКА и колко тези на Б36 Торсхавн преди мача между двата тима от Лига Европа?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4112 0

ЦСКА ще посрещне на стадион "Българска армия" Б36 Торсхавн от Фарьорските острови в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. "Червените" вече се справиха с малтийския Сиренс (2:1), както и с беларуския БАТЕ Борисов (2:0).

По ирония на съдбата най-непретенциозният до този момент тим, срещу който ще се изправят "армейците", идва в последния (засега) мач в тазгодишното издание на турнира. Това е потвърдено и от общата цена на двата тима, както и на футболистите като индивидуалност. Всички данни са от специализирания сайт transfermarkt.

Докато Сиренс струваше 2,20 милиона евро, а БАТЕ Борисов 10,60 милиона евро, то Б36 Торсхавн е оценяван на... 1,43 милиона евро. За сравнение - футболистите на Стамен Белчев общо струват 18,78 милиона евро, което всъщност е повече от 3-те гореспоменати отбора, взети заедно.

Любопитно е, че 3-ма футболисти на ЦСКА сами по себе си са оценени по-високо, отколкото целия отбор на Б36. Това са най-скъпите при "червените" - Юнус Санкаре (4 милиона евро), Али Соу (2 милиона евро) и Тиаго (1,70 милиона евро).

Най-високо оценен в отбора от Фарьорските острови е лявото крило Ауртни Фредериксберг - 150 хиляди евро. След него са 6 играчи, които струват по 100 хиляди евро - Андриас Ериксен, Сони Натестад, Алекс Мелемгаард, Ерлендър Магнусон, Угин Самуелсен и Браян Якобсен.

Както е ясно, ако ЦСКА отстрани Б36, ще се изправи срещу победителя от двойката Базел - Анортозис. Кипърският тим е оценяван на 11,20 милиона евро, докато швейцарците вече значително надминават и състава на ЦСКА с над два пъти по-скъпо оценен тим - 39,95 милиона евро.

А къде да гледаме сблъсъка ЦСКА - Б36 Торсхавн от Лига Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички