Какво показва статистиката от директните мачове между ЦСКА и Арда преди финала за Купата на България?


Какво показва статистиката от директните мачове между ЦСКА и Арда преди финала за Купата на България?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1423 0

Време е за най-големия мач до края на сезона в родния футбол - финалът за Купата на България. Съперници ще бъдат Арда и ЦСКА, а арената на сбъсъка е ясна - Националният стадион "Васил Левски". Мачът ще стартира в 19:30 часа.

Съперничеството в исторически план не е голямо, тъй като създаденият през 1924 година клуб от град Кърджали влиза за първи път в най-високото ниво на българския футбол през сезон 2019/20. 

"Армейците" и Арда се изправят един срещу друг за първи път на 18 август 2019 година. Оттогава те имат 6 срещи помежду си. В турнира за Купата на България имат един двубой - на 5 декември 2019 година, когато ЦСКА като гост печели с минималното 1:0 на осминафиналите.

Шампионатните срещи между опонентите са 5. Най-често срещаният резултат е равенството (на два пъти 1:1 и веднъж 0:0). В останалите две срещи ЦСКА печели с 3:2 в първия им мач, както и с 1:0 в последния епизод от съперничеството им, който бе преди около 2 седмици.

През тази кампания тимовете вече играха общо 3 пъти един срещу друг, като футболистите на Николай Киров удържаха опонента си в първите две срещи - 1:1 (във втория мач отборът стигна до изравнителен гол от дузпа в последните секунди), а в 3-ия двубой, както вече споменахме, ЦСКА спечели с 1:0.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ФИНАЛА ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ - АРДА СРЕЩУ ЦСКА - ЕТО КАК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички