Какво е общото между Стойчо Младенов и Станимир Стоилов?


Какво е общото между Стойчо Младенов и Станимир Стоилов?
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

1682 0

След броени дни предстои дългоочакван сблъсък между ЦСКА и Левски. И двата отбора смениха преди няколко месеца своите треньори и сега Стойчо Младенов и Станимир Стоилов се изправят един срещу друг. А какво е общото между тях - бившият наставник на "червени" и "сини" Георги Василев отговаря и анализира ситуацията в двата клуба.

"Стойчо и Мъри са си заслужили мястото в отбори, които не се нуждаят от рекламни лозунги. И двамата са свързани с клубовете. Изживели са успехи, и двамата горят от желание за успех, за постигането на мечти, не казвам мечти, за тази прословута шампионска титла. И двамата са с еднакви амбиции за израстване. Има разлика в котата на двата отбора в момента. В ЦСКА всичко върви позитивно, добре, класиране в Европа, докато Левски изгражда отбора. Стъпва на земята, иска да се върне на онова ниво отпреди години. Няма да им бъде лесно, няма да им бъде лесно. И двамата съм работил" - започна Василев пред "Диема спорт".

"Лично аз съм много доволен, че Стойчо и Мъри се завърнаха. Желая им успех. Имат класата и са фигури, които обединяват около себе си всички. Надявам се нещата да стават все по-добре в двата отбора и да изпреварят Лудогорец.

За кратък период трудно ще може да направи Стоилов в Левски, но си личи, атмосферата в клуба. Личи си ентусиазмът в играта, тепърва ще изпъкнат качествата му като треньор. Разбира се е важно с какво разполага и какви изпълнители има. В момента има недостатък. Ще му бъде трудно, той го разбра и в предишните мачове. Стоилов е амбициозен и вярващ в себе си треньор, това не може да го смути.

Стойчо е човек отдаден изцяло на идеята ЦСКА. Той е готов да направи всичко, за успеха. Неговата амбиция е поставена на широка основа. Съставът му е по-силен. Желая успех и на двамата" - продължи той.

"Ентусиазмът, посрещането на Стоилов, говори за една надежда, че пътят на Левски минава именно през Станимир. Не искам да с и спомням миналата година начинът, по който се развиха нещата и ситуацията, я която бяха изпаднали. Факт е, че има нотка на оптимизъм и нотка на доверие. Затова бяха привлечени тези хора в Левски. Най-добре го знае спортно-техническия щаб. Както казват хората.. step by step. На Левски му трябва търпение.

Стойчо Младенов е на мястото. Вярват в неговия характер и цесекарска кръв. Стойчо е доказал своите качества. Радвам се, че съм човека, който го привлече в предишните години. 12 години той работеше в Португалия преди да се върне в ЦСКА" - завърши Василев.

Ето кой съдия ще ръководи дербито ЦСКА - Левски от Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички