Изумително постижение! Жеферсон от ЦСКА записа името си в историята на клуба


Изумително постижение! Жеферсон от ЦСКА записа името си в историята на клуба
Снимка: CSKA.BG

2530 0

Един от най-критикуваният футболист в редиците на ЦСКА - Жеферсон, направи немислимото, записвайки името си в историята на 31-кратните шампиони.

Бразилецът изравни рекорда за чужденец с най-много мачове с червената фланелка. Той записа своя двубой номер 160 във "Вечното дерби" срещу Левски, спечелено от "армейците" с 2:0. Преквалифицираният полузащитник се появи на терена срещу "сините" в 53-ата минута на мястото на Марселино Кареасо.

ГАЛЕРИЯ ОТ УСПЕХА НА ЦСКА НАД ЛЕВСКИ

Така наставникът Саша Илич му даде шанс да изравни върховото постижение на легендарния Ибрахима Гай, който до момента водеше еднолично в тази класация.

Топ 5 на чужденците с най-много мачове за ЦСКА

Ибрахима Гай - 160 мача

Жеферсон - 160 мача

Тиаго Родригес - 154 мача

Маркиньос - 147 мача

Густаво Бусато - 147 мача

Жеферсон на "Българска армия"

Бразилецът подписва с родния гранд през януари 2018-а година. Първоначално той бива взет за ляв краен защитник, но по-късно бива преквалифициран в полузащитник. Дебюта си в Първа лига прави при успеха с 5:0 над Верея на 17-и февруари. От тогава до момента колоритният халф записва 3 гола и 12 асистенции в 160 двубои.

ЦСКА с Жеферсон в състава си триумфира в турнира за  Купата на България през сезон 2020/21 г. Той на два пъти брани цветовете на "армейците" в групите на европейските клубни турнири - в Лига Европа през сезон 2020/21 г. и в Лигата на конференциите през 2021/22 г.

Възпитаниците на Саша Илич пък поставиха невиждан в цялата  история на клуба рекорд след боя над "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички