"Изтърпяхме много в последната седмица" - реакцията на Рибарски след равенствата с Лудогорец и ЦСКА


"Изтърпяхме много в последната седмица" - реакцията на Рибарски след равенствата с Лудогорец и ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1566 0

"Самите момчетата изтърпяха много приказки през седмицата, че едва ли не няма да вземем точка, така беше и преди мача с Разград, момчетата обаче успяха". Така коментира треньорът Атанас Рибарски всички "писания", че ЦСКА 1948 ще "легне" на Лудогорец, а след това и че ще бъде прегазен от ЦСКА в първенството. 

Финалистът за Купата "извъртя" равенство на претендент шампиона на "Армията" в изключително драматичен двубой, завършил с пропуск на Турицов от дузпа в 102'

Колектив и дух - основа за успехи 

Треньорът е категоричен, че точно от такива мачове има нужда неговият отбор, за да продължи прогресивната си линия на развитие. 

"Събраха се много мачове без победа. Важното е, че всяко едно от момчетата е готово да влезе в първия отбор по всяко време. Много важни за колектива и духа са точно тези мачове - битки бих ги нарекъл", сподели Рибарски пред медиите след последния съдийски сигнал. 

Проблемите в ЦСКА 1948 в последните седмици 

Рибарски коментира, че има изключителни проблеми със селекцията в ЦСКА заради много контузии и проблеми заради много мачове, които се събраха на отбора. 

Атанас Рибарски и ЦСКА 1948 се оказаха ключов "играч" за титлата в Първа лига

"Сидклей беше болен, имаме и трайно контузени. Надявам се да върнем тези с временните контузии, малко време има до следващия мач. Нека изиграем последния мач, да сме в оптимален състав. Не мисля още за следващия сезон. Събраха се доста мачове, в които нямаме победа. Щастлив съм, че всяко едно от момчетата във втория отбор е готово да помогне на първия. Стоя зад думите си, момчетата го подкрепят с дела". 

Ключовият момент в мача с ЦСКА 

"Влязохме по-добре в мача, първите 30 минути бяха по плана ни - като игра от тях и наше противодействие. Два тъча ни разколебаха, след като получихме гола, това наруши баланса ни. Страхотно поведение от отбора до края, две принудителни смени направихме. Няколко човека играха на непривични позиции - радвам се, че успяхме. Да, наистина имахме нужда от изравнително попадение точно в този момент. Страхотен гол на Педриньо. Това ни даде необходимата емоция и самочувствие да преследваме максимума точки в мача, не успяхме, за съжаление", каза още Рибарски. 

"Червените" от Бистрица нямаха особени шансове да стигнат до победата, но такъв безспорно имаше ЦСКА с дузпа в 102'. Тя беше изпусната, а веднага след срещата Саша Илич имаше какво да каже за самоубийственото равенство на своя отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички