Иван Турицов за Саша Илич: Удоволствие е да се работи с него


Иван Турицов за Саша Илич: Удоволствие е да се работи с него
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1109 0

ЦСКА и РБ Залцбург не успяха да се победят в мач от предсезонната подготовка на двата тима.

Срещата бе прекратена поради неприятен инцидент с човек извън терена.

До последния съдийски сигнал "армейците" седяха солидно срещу именития си съперник. Един от най-добре представилите се по време на двубоя бе Иван Турицов. След края той разкри впечатленията си от сблъсъка и от новия треньор на "червените" Саша Илич.

Как ти се стори проверката срещу този доста сериозен съперник?

"Според мен седяхме добре на терена. Нормално е да се защитаваме повече, видяхте колко класен е отборът на Залцбург. Мисля, че имахме своите шансове. С течение на времето ще може да се възползваме повече от тях, тъй като днес не успяхме да го направим на 100%", коментира защитникът.

Отбелязахме един гол, след което беше нормално да ни натиснат. Започнахме второто полувреме лошо, защото се бяхме дръпнали назад, докато те бяха по-близо до нашата врата и имаха повече възможности. Така отбелязаха втори гол, но това е приятелска среща и можем да се учим от грешките си", допълни той.

Дисциплината ли беше в основата да изглеждате толкова добре през първото полувреме?

"Точно това си говорехме преди мача. Очаквахме, че отборът на Залцбург ще ни атакува повече и затова се разбрахме да стоим по-близо един до друг, за да се подсигуряваме и да бъдем компактни. Мисля, че до голяма степен изпълнихме изискването на треньора".

Как се чувстваш физически след паузата и успя ли да си починеш?

"Имахме около седмица почивка, която мисля и физически, и психически ни се отрази добре. Беше дълъг сезон, в който изиграхме много мачове, но мисля, че тези дни бяха достатъчни. Не загубихме много от формата си, така че мисля, че хората, които се върнахме от националните си отбори, сме напълно готови".

Как ти се струва работата със Саша Илич?

"Лично аз съм приятно изненадан от неговото отношение и работата му на и извън терена. Провеждаме много приятни тренировки. Те са физически, което е нормално, защото е такъв периодът, но е удоволствие да се работи с него". 

Как ти се струва вписването в отбора на новите попълнения Станислав Шопов и Лазар Туфегджич?

"Шопов е българин и не му трябва време за адаптация. Туфа също е балканец, което ни прави близки. Не сме контактували много, понеже съм тук само от няколко дни, но според мен влизат доста добре в колектива. Приветстваме ги подобаващо".

Като момче, което е израснало на "Българска армия", даде ли ти допълнително вдъхновение това, че беше капитан днес?

"Да. Искам да благодаря, че ми предоставиха тази чест. Това е наистина нещо изключително за мен, което може само да ме мотивира, да продължавам напред и нагоре", завърши българският национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички